Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yerel seçimlerde de ittifakın sürmesini arzu ettiklerini söyledi.Mustafa Destici, Eskişehir'de Sivrihisar ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yılı törenlerinin ardından kent merkezindeki Eskişehir Tarım Fuarı'nın açılışına katıldı. Destici, burada yaptığı konuşmada tarım ve hayvancılıkla uğraşanların problemlerinin olduğunu belirtti.Kendisinin de bir köylü çocuğu olduğunu ifade eden Mustafa Destici, Türkiye'nin kalkınmasının, gelişmesinin ve refahının tarım ve hayvancılıktan geçtiğine inandığını söyledi. Destici, şöyle devam etti:

"Şu anda tarım ve hayvancılık alanında üretim sağlamaya çalışan vatandaşlarımızın, çiftçilerimizin ve üreticilerimizin problemleri var. Ve maalesef mazot başta olmak üzere, gübre başta olmak üzere girdi maliyetlerinin çok yüksekliği ile karşı karşıyayız. Benim burada teklifim şudur. Üretici kardeşlerimize, başta tarım ve hayvancılık olmak üzere hangi alanda üretiyorsa biz aldıkları malzemeleri, akaryakıtı, gübreyi, ilacı vergisiz verelim devlet olarak. Bunun vergisini ürettikten sonra alalım diyorum. Yani mazot 6 lira, bunun yaklaşık 3,5- 4 lirası vergi. Şimdi bunu normal bir seyahate çıkan bir vatandaş da aynı fiyattan ödüyor, normal bir çiftçi de aynı fiyattan ödüyor. Ben şahsen bunu doğru bulmuyorum. Ve üretimin desteklenmesi adına mutlaka ve mutlaka bu çiftçinin, üreticinin kullandığı bu ürünlerden mutlaka verginin kaldırılmasını ısrarla teklif ediyorum. Bu yapılmadıktan sonra biz istediğimiz sonuca ulaşamayız."

YEREL SEÇİMLERDE DE İTTİFAK

Destici, yapılan konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesini kesti, ardından fuarı gezdi. Destici bindiği bir traktörü inceledi, ardından gazetecilerin yönelttiği soruları yanıtladı. Yerel seçimlerde ittifakı arzu ettiklerini belirten Destici şöyle konuştu:

"Tabi şu anda yerel seçimlerle ilgili ittifak için yasal bir zemin yok. Genel seçimlerde olduğu gibi. Ve önümüzdeki Ekim'de açılacak Meclise böyle bir teklif gelir mi, gelmez mi bunla ilgili henüz bir girişim yok. Ama şu konuşuluyor, daha çok, bir gönül ittifakından bahsediliyor. Biz de Büyük Birlik Partisi olarak Cumhur İttifakının sürdüğünü ifade ettik, yani bu ittifakın sadece 24 Haziran seçimleriyle sınırlı olmadığını, devletin bekasına, milletin istiklal ve istikbalini öncelediğini ifade etmiştik. Şu anda hala Türkiye'ye yönelik bu tehditler devam ediyor. Dolayısıyla da biz, elbette ki biz bu ittifakın sürmesini arzu ederiz. Ama bunun nasıl olacağını, hangi şekilde olacağını, hangi şehirleri, büyükşehirleri, illeri kapsayacak onla ilgili henüz bir görüşmemiz, çalışmamız olmadı. Biz dün olduğu gibi, bugün de birlikten, beraberlikten yanayız. Milli ve yerli olanların ülkenin bütünlüğünden, beraberliğinden yana olanların birliğini her zaman destekledik. Bundan sonra da Büyük Birlik Partisi yine bu özverisini yerine getirir."(DHA)