İYİ Parti Buca İlçe Başkanlığı, ikinci İlçe Yönetim Kurulu Toplantısı’nı bugün gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Gamze Bilgen Torun’un konuşmasıyla başlayan toplantıda, İYİ Parti Buca Belediye Başkan Aday Adayı Emre Aykut da açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Meral Akşener’in sözlerine atıfta bulunarak, “Cesur yol arkadaşlarıyla yürümekten büyük gurur duyuyorum.” diyen Aykut, “Başkanından üyelerine kadar pırıl pırıl bir ilçe teşkilâtına sahibiz. Buca’yı İYİ yapacağız. Hep beraber başaracağız.” dedi.

İYİ Parti Genel Merkezi’nden yapılan “teşkilâtlarda revizyon” çağrısının ardından yenilenen Buca İlçe Başkanlığı’nda görev dağılımları tamamlandı. İlçe Başkanı Gamze Bilgen Torun’un öncülüğünde yeniden yapılanan teşkilât, ikinci İlçe Yönetim Kurulu toplantısını bugün gerçekleştirdi. Toplantıda ilk konuşmayı İlçe Başkanı Torun yaptı. Teşkilât içinde görevlendirmeler yapılırken liyakatı ön planda tuttuklarını ifade eden Torun, herkese yeni görevinde başarılar diledi. 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için İYİ Parti’nin, Türkiye’nin her bölgesinde kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan İlçe Başkanı, “Seçimin ardından İYİ olacak yerlerden biri de Buca. Hep birlikte çok çalışacağız ve seçimde istediğimiz sonucu alacağız.” dedi. 

Toplantıdaki gündem maddelerinin yönetim kurulunca ele alınmasının ardından, İlçe Başkanı Gamze Bilgen Torun, sözü İYİ Parti Buca Belediye Başkan Aday Adayı Emre Aykut’a bıraktı. Konuşmasına kendini tanıtarak başlayan İYİ Parti’li Emre Aykut, partililerin kendisini sınamasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

“DENETLENMEK ÇOK GÜZEL”

Sözlerine “Size bakınca, karşılarında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğum insanlar görüyorum.” diyerek başlayan Aykut, şöyle devam etti:

“Uzun süredir ilçe teşkilâtımızla bir araya geliyoruz. Ben burada, daha önce hiçbir partide görmediğim bir şey yaşadım. Aday adayı olduğumu ifade ettiğimde, teşkilâttaki arkadaşlar beni karşılarına aldılar ve çatır çatır Buca’nın hangi sorununu nasıl çözeceğimi sordular. Bu, beni çok mutlu etti. Kendilerine tatmin edici cevaplar verebildiğimi düşünüyorum. Yoksa kıymetli ilçe başkanımız bana ‘Siz bizim adayımızsınız, bir toplantı tertip edelim ve herkesle tanışmanıza vesile olalım’ demezdi herhâlde. Bir adayın, partililer tarafından denetlenmesi çok güzel bir his. Ben, inşallah hepinizin desteğiyle Buca Belediye Başkanı olduğumda, dediklerimi yapmama gibi bir lüksüm yok. Çünkü karşımda benden hesap sormak için hazır bekleyen bir sürü değerli insan var. Mazallah, teşkilatımızın kıymetli üyesi Adnan Komutan ile karşı karşıya gelmek istemem!” 

“BUCA BENİM EVİM, SORUNLARI BEN ÇÖZERİM”

Konuşmasına Buca’nın acil çözüme kavuşturulması gereken sorunlarını anlatarak devam eden Emre Aykut, neler yapılması gerektiğine ilişkin fikirlerini şöyle anlattı:

“Buca’da doğdum ve o günden beri Buca’da oturuyorum. Burası benim evim. İnsan, evinde yaşamını zorlaştıran sorunlar olduğunda rahat edebilir mi, huzurla uykuya dalabilir mi? Buca’daki sorunların çözüme kavuşması için de Buca’yı evi olarak gören  bir Başkan’a ihtiyaç var. Evine giderken yıllardır Menderes Caddesi’nde trafiğe maruz kalan bir Başkan, makam helikopteri kullanmıyorsa bu sorunu mutlaka çözer. Tabi, “Çözerim.”demekle olmuyor. Sorunu iyi tahlil edip reçeteyi çıkarmak gerek. Buca, ne yazık ki bu zamana kadar, kontrolsüz büyüdü. Trafik için akla gelen ilk çare raylı sistem. İlçe Belediyesi’nin bu konuda doğrudan proje yapma yetkisi yok. Ancak gerekirse Büyükşehir Belediyesi’nin önünde yatar kalkar, Buca’ya yapılması düşünülen raylı sistem projelerini hızlandırırım. Emin olun, çözüm için sıkı takip yapan, halk desteğini arkasına almış bir Başkan olursa kimse görevden kaçamaz.”

“ALT YAPI ÇALIŞMALARI ÖNCELİK OLACAK”

Buca sokaklarındaki alt yapı yetersizliğine de dikkat çeken Aykut, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Siyasette yaygın bir kanı var; “Alt yapı hizmetleri halk, yani seçmen tarafından dikkat çekmez. Dolayısıyla parayı buraya harcamak yerine daha görünür işler yapmak gerek.” Her gelen böyle düşündüğü için biraz yağmur yağdığında sokakları sel götürüyor. Seçmen neyi görür biliyor musunuz? Okuldan çıkan çocuğu, elinde şemsiye olduğu hâlde eve sırılsıklam geliyorsa bunu görür. İşe gidip gelen insanlar, 3 gün yağmur yağınca, ayakkabılarından bir çiftini petek yanında kurutup, ertesi gün kuruyanı ayağına ıslanacağını bile bile geçirmek zorunda kalıyorsa, bunu görür. Zemin kattaki dükkanından kova kova suyu dışarı atmak zorunda kalan esnaf, çektiği çileyi görür. Belediye Başkanı’nın ilk amacı, bir sonraki dönemi garantiye almak değil, elde ettiği şansı iyi hizmet vererek değerlendirip takdir kazanmaktır. Sonrası zaten gelir. Alt yapıya para harcamaktan korkmayacağız.”

“BUCA, BUCALILARA YETECEK”

Emre Aykut, ilçede spor yapacak yerlerin, yeşil alanların ve vatandaşın sosyalleşebileceği yerlerin eksikliği hakkında da fikirlerini paylaştı:

Buca’da yaşayanların eğlenmek, spor yapmak, yeşil alan görmek için hep İzmir’in başka yerlerine ihtiyacı var. Bu sorun da çözülmeli. Bu güzel kent, bünyesinde barındırdığı insanlara yetmeli. Benim bir tesis hayalim var… İçinde insanların yürüyüş yapabilecekleri alanların bulunduğu, spor âletlerinin yer aldığı, yeşilliğin içinde dinlenme alanları bulunan ve bir su parkına sahip bir tesisten söz ediyorum. Bunun projelendirilmesi için akademisyen arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah adaylığımız kesinleştiğinde, daha net bilgi vereceğim.”

“GENÇLERE İŞ İMKÂNI SAĞLAYACAĞIZ”

İYİ Parti’li Aykut, sözünü ettiği ve henüz açıklamadığı projeleriyle Buca’daki istihdam sorununu da azaltacağını vurgulayarak şöyle devam etti:

“Her projemizi, kentin tüm sorunlarının çözümüne katkı sağlayacak şekilde geliştirmeye çalışıyoruz. İstiyoruz ki, spor alanı aynı zamanda bir istihdam alanı da olsun. Sosyalleşmek için insanlara imkân da sağlasın. İşinin ehli insanlardan oluşan bir ekiple Buca’yı İYİ yapacak işlere imza atacağız. Şunu çok rahatlıkla vaat edebilirim. Buca’da işsizliği kesinlikle azaltacağız."

“CESURLAR HAREKETİNDE YER ALMAKTAN ÇOK MUTLUYUM”

Partililer ile her mahalle için oy oranlarının yer aldığı analizleri de paylaşan Emre Aykut, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Hepimizin üstünde büyük bir sorumluluk var. İYİ PARTİ Sayın Genel Başkanımız’ın ifâdesiyle, bir cesurlar hareketi. AK Parti genelde, CHP ise yerelde iktidar. Bugün bu salonda bulunan insanlar, bu iki iktidar partisinden birinde siyaset yapma kolaycılığına kaçabilirlerdi. Eğer bir yer elde etmek istiyorlarsa, bu kesinlikle daha kolay olurdu. Ancak bu salonda bulunanlar, memleket için en doğru olanın İyiler Hareketi olduğunun farkına vardılar. Sayın Meral Akşener’in üstlendiği misyonu paylaşmaktan, bedeli ne olursa olsun çekinmediler.  Sayın Genel Başkanımız’ın bir sözü var; “Medeniyet yolunun taşlarını sadece cesurlar döşer.” diyor. Bu salonda bulunanları kastediyor. İYİ Parti, sağlam temeller ve fikirler üzerine kuruldu, hem yerelde hem de genelde iktidara tâlip oldu. Bunu hep beraber başaracağız.

“İYİ PARTİ’Lİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

“Türkiye’nin en zor zamanında elini taşın altına koymaktan çekinmeyen kadrolar, İYİ insanlar, bunu başaracak. İYİ Parti, kapılarını derdi memleket meselesi olan herkese açtı. Derdi koltuk olanlar ise bu harekete katılma cesaretini gösteremedi. Ben, göğsümde İYİ Parti rozetini taşımaktan gurur duyuyorum. Pırıl pırıl bir İlçe Başkanımız ve ilçe teşkilâtımız olmasından gurur duyuyorum. Sizinle yol yürümekten büyük gurur duyuyorum. Çok kıymetli İlçe Başkanımız’ın bir önerisi oldu. Aday adaylığı dosyamı almak için İl Başkanlığımıza hep birlikte gitmeyi teklif etti. Eğer müsait olursanız, o gün sizi yanımda görmekten büyük mutluluk duyarım. İnşallah 2-3 güne kadar bunu gerçekleştireceğiz. Sonra da gece gündüz demeden çalışmaya başlayacağız. Bu toplantıyı tertip ettiği için İlçe Başkanımıza ve yönetim kurulumuza çok teşekkür ederim. En kısa zamanda yeniden buluşmak dileğiyle.”