CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, Yenimahalle’de seçmenlerle bir araya geldi. Belediyecilik anlayışını ve projelerini vatandaşlarla paylaşan Durmaz, mahallelinin sıkıntılarını dinleyerek ne şekilde çözülebileceği konusunda fikir alışverişinde bulundu.

 

Adaylığının açıklanmasının ardından hızlı bir şekilde seçim çalışmalarına başlayan CHP Aliağa belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, Yenimahalle’de gerçekleştirdiği kahve toplantısında kendisini tanıtarak belediyecilik anlayışını ve projelerini aktardı. 

 

“İHMAL EDİLMİŞ KESİMİN BELEDİYESİ OLACAĞIZ”

İlk kez ittifakla yerel seçime gidileceği ve dolayısıyla parti seçiminden çok kişiler üzerinden yürütülecek bir seçim süreci yaşanacağını vurgulayan Durmaz “Bu seçimlerde partilerden çok adaylar ön plana çıkacak. Adayın kişiliği, hayata bakışı, insani ilişkileri gibi kriterlere bakarak, seçmen kimi kendisine daha yakın hissediyorsa, kimi daha inandırıcı buluyorsa ona oy verecek. Bu anlamda biz de sosyal demokrat duruşumuz ve dünyaya bakış açımıza uygun projelerle halkımızın karşısına çıkıyoruz. Aliağa’da ihmal edilmiş, dezavantajlı bir kesim var. Biz onların belediyesi olacağız. Dar gelirliden, yoksuldan, işsizden, emekçiden, emekliden yana bir belediyecilik yapacağız.” şeklinde konuştu.

 

“EĞİTİM, ALİAĞA’DAKİ EN BÜYÜK EKSİK VE İHTİYAÇ”

Sosyal belediyeciliğin en önemli parçasının eğitim olduğunu ifade eden CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz “Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim geleceğimiz. Dolayısıyla, onlara her şeyden çok önem vermemiz, onların ihtiyaçlarına öncelik vermemiz kaçınılmaz. Bu anlamda, Aliağa’da gördüğümüz en büyük eksik ve ihtiyaç eğitim alanında karşımıza çıkıyor. Anaokulundan başlayarak, üniversiteden mezun edene kadar çocuklarımızın yanında olacağız, destekçisi olacağız. Biliyorsunuz Aliağa’da bir belediye Kreşi vardı. Mevcut yerel yönetim döneminde kapatıldı. Oysa çok önemli bir ihtiyacı karşılıyordu. Aliağalılar, 11 bin liralara varan ücretleriyle özel kreşlere mahkum edildi. Biz yeniden açacağız. Hem de bir tane değil, biri merkezde olmak üzere 4 tane belediye kreşi açacağız. Buralarda dar gelirli vatandaşlarımızın çocukları ücretsiz bakılacak.” dedi.

 

“ÖĞRENCİLERİMİZİ BİZ TAŞIYACAĞIZ”

Taşımalı eğitimdeki sıkıntıları sona erdireceklerini, bunu gidermenin bir ‘sosyal koruma-kollama projesi’ olduğunu belirten Durmaz “biliyorsunuz önce köylerdeki okullarımız kapatıldı, ardından geçtiğimiz sene taşıma hizmeti durduruldu. Ailelerimize ‘başınızın çaresine bakın’ denildi. Bu kabul edilemez. Biz, ilk ve orta öğretimdeki evlatlarımızı belediye imkanlarıyla hem güvenli bir şekilde ve ücretsiz olarak taşıyacağız, hem de aileleri sırtlarına yük olarak binen 300-400’er liralık ulaşım masrafından da kurtarmış olacağız.Okul sonrasında da evlatlarımızı bırakmayacağız. Açtığımız kreşlerle aynı bölgelerde ‘etüd merkezleri’ kuracağız. Okuldan çıkan çocuklarımız sonrasında etüd merkezlerine gelerek uzman eğitmenlerimizle birlikte derslerini yapacak, başarısız olduğu konularda takviye alacak.” diyerek şöyle devam etti:

 

“MEZUN OLANA KADAR ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

“Yine bildiğiniz gibi, belediyemize ait bir dersanemiz vardı. Bu dersanemiz de kapatıldı. Biz şimdi daha büyüğünü, daha donanımlısını kuracağız. Burada öğrencilerimizi liselere ve üniversiteye giriş sınavlarına hazırlayacağız. Üniversiteyi kazandıktan sonra da gençlerimizin üzerinden elimizi çekmeyeceğiz. Belediyemiz öncülüğünde kuracağımız bir vakıf veya dernek aracılığıyla, üniversiteyi kazanan ve ihtiyacı olan bütün çocuklarımıza mezun olana kadar burs sağlayacağız. Maddi imkansızlıklar dolayısıyla eğitimini yarıda bırakan bir tek gencimiz olmayacak.  Bu bursu da tıpkı Karşıyaka’da başarıyla uygulanan ‘her apartman bir öğrenci okutuyor’ kampanyası benzeri bir Toplumsal Dayanışma Fonu ile finanse edeceğiz. Her şey şeffaf olacak. Sanayicilerimize, vatandaşlarımıza çağrı yapacağız, açacağımız banka hesabına yardımlarını yatıracaklar, yine buradan banka havalesi ile öğrencilerimize dağıtacağız. Kimsenin aklında ‘bu paralar gerçekten öğrencilere gidiyor mu?’ şeklinde tek bir şüphe, tek bir soru işareti olmayacak. 

Okullar kapandığında da biz yine gençlerimizle birlikte olacağız.Çaltılıdere bölgesinde kuracağımız kamp alanında açacağımız Yaz Okulları’nda tüm gençlerimize 1’er hafta tatil imkanı sunacağız. Deniz kıyısındaki bu yerde hem dinlenecek, hem spor yapacak, hem sosyalleşecekler. Bütün bunları hayata geçirmek için elimizde her türlü imkan var. Hep dediğimiz gibi, Aliağa zengin bir ilçe ve biz bu zenginliği halkımızla paylaşarak çoğaltacağız.”