CHP İzmir’de bugün metropol ilçelerden Karabağlar, Çiğli, Bornova’da sandıklar kuruldu. Özellikle Çiğli ve Bornova’daki çift listeli yarışlar kıran kırana geçti. Gündeme Bakış'ın haberine göre CHP'de 10  Kasım Pazar günü yapılan delege seçimlerinde yaşanan gelişmeler şu şekilde...
 
KARABAĞLAR’DA AĞIRLIK TEK LİSTE!
Karabağlar’ın Bahar, Günaltay, Selvili, Karabağlar, Metin Oktay, Sarıyer, Tahsin Yazıcı, Uğur Mumcu, Umut, Üçkuyular, Peker, Sevgi Mahalleri’nde seçimler gerçekleştirildi. Günaltay, Selvili, Karabağlar, Sarıyer, Umut, Üçkuyular, Peker ve Sevgi Mahalleri’ndeki seçim tek listeli yapıldı.
 
ÇİFT LİSTELİ MAHALLERİ KAZANANLAR! ÜÇKUYULAR YARI YARIYA PAYLAŞILDI
Üçkuyularda mevcut ilçe başkanı ve muhalefet delegeleri yarı yarıya paylaştı ve tek listeyle seçime gitti. Metin Oktay Mahallesi’nde beyaz ve mavi yarıştı. Beyaz 83, Mavi 49 oy aldı. İlçe Kadın Kolları Başkanı Pınar Sert Ceylan burada kaybetti. Tahsin Yazıcı Mahallesi’nde de mavi ve beyaz listeler yarıştı. Beyaz liste 86 oy alırken mavi 55’te kaldı. Umut Mahallesi’nde beyaz ve kırmızı yarıştı. Kazanan kırmızı liste oldu. Bahar’da beyaz liste 83 oy alarak ipi göğüsledi. Kırmızı liste ise 63’te kaldı.
 
BORNOVA EVKA 3’TE KAFAYA KAFAYA SEÇİM!
Bornova’da Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve Milletvekili Mahir Polat’ın Mahallesi Evka 3’te iki liste yarıştı. Beyaz listene CHP İzmir eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun yengesi Selma Nalbantoğlu liste çıkardı. Mavi listeyi ise Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Ulaş Polat destekledi. Seçim sonucunda beyaz liste 201, mavi liste 204 oy aldı. Seçim sonucunun bu kadar yakın olması özellikle mavi listeye destek verenler tarafından şaşkınlıkla karşılandı.
 
KAZIM DİRİK MAHALLESİ’Nİ MAVİ LİSTE KAZANDI! İLÇE BAŞKANI ASIM GÜVEN DELEGE SEÇİLEMEDİ
36 delege çıkaracak Kazım Dirik Mahallesi’nde tam anlamıyla ekiplerin yarışı gerçekleşti. Mavi listeye Selma Nalbantoğlu, eski İlçe Başkanlar Nevzat Kavalar, Ertürk Çapın, Bornova Belediyesi eski Başkanı Olgun Atilla, Baro eski Başkanı Özdemir Sökmen gibi isimler yer aldı. Beyaz listede ise Asım Güven, Ali Darcan, Mehmet Türkmenoğlu, Veli Şanlı,
 
Hüseyin Polat yer aldı. Seçimin sonucunda mavi liste 297 aldı ve seçimi kazandı. Beyaz liste 218 oyda kaldı. İlçe başkanı Asım Güven delege seçilemedi.
 
BİRLİK MAHALLESİNİ KAZANAN BELLİ OLDU
Birlik Mahallesi’nde Medat Şenay’ın başını çektiği mavi liste ile, Adnan Hocaoğlu’nun yer aldığı kırmızı liste yarıştı. Mavi liste 203’te kaldı. Kırmızı ise 237 oy alarak seçimi kazandı. Bu mahalledeki yedi delege belirlendi.
 
ÇİĞLİ’DE “MUHALEFET” KAZANAMADI, GÜMRÜKÇÜ VE KOCER GALİP GELDİ!
Çiğli’de; Atatürk, Ataşehir,  Aydınlıkevler, Cumhuriyet, Çağdaş,  Egekent, Esentepe, Evka-2, Evka-6, Güzeltepe, İnönü, Har.Gazi M.Kemal, Kaklıç, Köyiçi, Küçükçiğli, Maltepe, Sasalı, Şirintepe, Uğur Mumcu, Yakaken mahallelerinde sandık kuruldu. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer, İlçe Başkanı Mert Aslan’ın desteklediği listeler mahallerde kazandı. Çiğli eski Belediye Başkanları Hasan Arslan, Metin Solak, Niyazi Arslan, belediye başkan aday adayı Semra Aksu birçok ilçede liste çıkardı. Muhalefet delege sayısı yüksek olan Küçük Çiğli’de seçimi kazandı. Sonucu merakla beklenen Ataşehir Mahallesi’nde Gümrükçü ve Koçer kazandı. Beyaz listede yer alan Ali Rıza Koçer ve Barbaros Kiriş delege seçilmeyi başardı. Metin Solak, Semra Aksu ise bu mahalleden delege seçilemedi. Beyaz liste 350, kırmızı liste ise 280 oy aldı.
 
İŞTE ÇİĞLİ’DE KAZANAN LİSTELER
Ataşehir: Beyaz; Cumhuriyet: Sarı, Sasalı: Beyaz, Kaklıç:  Beyaz, Egekent: Beyaz, Çağdaş:  Beyaz, Ataşehir: Beyaz , Atatürk: Beyaz 
 
Küçükçiğli: Kırmızı, Aydınlıkevler: Beyaz, Esentepe: Beyaz , Maltepe:Beyaz, Evka-2: Beyaz, Evka-6: Beyaz, Güzeltepe: Beyaz 
 
Uğur Mumcu: Beyaz, Köy İçi: Beyaz, H. Gazi Mustafa Kemal: Beyaz 
 
İnönü: Beyaz, Şirintepe: Beyaz Maltepe: Beyaz

GAZİEMİR’DE BAŞA BAŞ SEÇİM!
Gaziemir’in büyük mahallerinden Atıfbey’de beyaz ve mavi liste yarıştı. Beyaz listeye İlçe Başkanı Kasım Özkan eski İlçe Başkanı Umut Tekin, mavi listeye ise belediye başkan yardımcıları, eski Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol destek verdi. Seçimin sonucunda beyaz 154, mavi 140 oy aldı.
 
TİRE’DE MAVİ
Tire’nin Kurtuluş Ma hallesi’nde mavi liste 37, beyaz liste 36 oy aldı. 5 oy geçersiz sayıldı. (gundemebakis.com)