Sındır, öğrenmenin önemine ve 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Genel Sekreter, AKP’nin tarım politikalarını da sert sözlerle eleştirerek “Üretim reformu paketi kanun tasarısıyla doğamızı, tarımımızı, yaşamımızı yok edecekler, talan edecekler” dedi.
 
“ZENGİNLİK SADECE PARA PUL DEĞİLDİR!”
Öğrenmenin önemine vurgu yaparak konuşmasına başlayan Sındır, “İnsan isterse öğrenir. Eylemin adı, fiilin adı öğrenmektir, sürecin adı öğrenmektir; öğretmek değildir. Hiç kimse sizlerin kafasına bir şeyi zorla sokamaz. Onun için her zaman zihniniz, beyniniz öğrenmeye açık olsun. Sosyal bir varlığız, ihtiyaçlarımız var bunları karşılamamız gerekiyor. Kültürde, sanatta, sporda her alanda kendimize ne kadar çok şey katarsak o kadar zenginleşiriz. Zenginlik sadece para pul değildir. Bu değerlere sahip olmakla zengin olunuyor. Gençlerimiz, öğrencilerimiz arzuladıkları yaşamı talep edip almalı. Sorgulamaktan asla geri durmayın. Talep edin, isteyin ve alın. Sosyalleşmeniz, birbirinizi tanımanız adına Ziraat Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen bu kamp önemli. Buradan ayrıldıktan sonra dostluklarınızı, dayanışmanızı, kardeşliğinizi hiç koparmayın” dedi.  
 
“MİLLETİMİZİN SAĞDUYUSU, DEMOKRASİ BİLİNCİ GALİP GELDİ”
Türkiye’nin zor ve çetin günlerden geçtiğini ifade ederek sözlerine devam eden Sındır, “Devleti ortadan kaldırmak isteyen bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Ne Cumhuriyet’in, ne demokrasinin, ne insanca yaşamın ne de burada tartıştığımız yaşamın sürdürülebilirliğini yok sayan bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Devletin içinde yapılanmış, yapılandırılmış, göz yumulmuş ya da en yumuşak tabiriyle böylesi darbeyi yapabileceği ön görülememiş, FETÖ terör örgütünün darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Kısacası birçok darbe gören ülkemiz belki de en tehlikeli duruma maruz kaldı. Ne mutlu ki milletimizin sağduyusu, demokrasi bilinci galip geldi. Umarım bu acı olay, Cumhuriyet değerleri ve Atatürk devrimlerinin ülkemiz için ne denli yaşamsal olduğunu herkese anımsatmıştır. Bizlere düşen ülkemize, bayrağımıza, Cumhuriyetimize ve Atatürk’ümüze sımsıkı sahip çıkmak ve sonsuza kadar yaşatmak” dedi.
 
“DOĞAMIZI, TARIMIMIZI, YAŞAMIMIZI YOK EDECEKLER!”
İktidarın tarım politikalarını sert sözlerle eleştiren Genel Sekreter Sındır, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Bugün terör olayları nedeniyle hayati öneme sahip birçok konuyu konuşamıyoruz. İktidar üretim reformu diye bir kanun tasarısı çıkarmak istiyor. 30’lu yıllarda çıkan kanunla bugüne kadar koruduğumuz zeytinlik alanlarımız talan edilecek. Zeytinlik alanları için; içerisinde veya 3 kilometre yakınında tarımsal amaçlı tesisler dışında bu alanlara zarar verici hiçbir tesis yapılamaz maddesini kaldırıp atmak istiyorlar. Bu tasarı doğamızı, tarımımızı, yaşamımızı yok edecek, talan edecek bir kanun tasarısı. Bugün 75 bin ailemizin geçim kaynağı olan şeker pancarı üretimindeki kotayı tamamen kaldırmak istiyorlar. Şeker pancarı üretimindeki yüzde 5’lik kota Erdoğan’ın başbakanlığında yüzde 15’e çıktı. Şimdi yüzde 15 de yetmiyor bu kotayı tamamen ortadan kaldırmak istiyorlar. Bu şeker pancarı üretimini tamamen yok edecek bir tasarı. Bütün şeker fabrikalarını yok edecek, şeker üreticisini yok edecek onun yerine ithal ettiğimiz mısırdan elde edilen nişasta ile şeker üretiminin önünü açacak, bir kanun tasarısı.”