İlçe ziyaretleri, sosyal medya çalışmaları, Muhtarlarla buluşmalarla referandumda hayır çıkması için çalışan CHP İzmir, son olarak Bilim Yönetim ve Kültür Platformunu (BYKP) toplayarak yeni bir yol haritası belirledi.

BYKP toplantısında, Referandumda izlenecek yol haritasının belirlenmesi, propaganda yöntemlerinin çeşitlendirilmesi, referandumla ilgili farklı alanlarda çalışacak komisyonlar kurulması gibi konular görüşülmesi konuşuldu. 

Toplantıda BYKP üyelerine seslenen CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven "Hayır için, Bilimi ve kültür etkinliklerini kullanmamız çok önemli. İnanıyorum ki bu referandum Türkiye'nin önünü açacaktır" dedi. Güven şunları söyledi.

GÜVEN,"HAYIR" TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR

Bu referandum da CHP'nin hiçbir iktidar olma, siyaseten bir kazanç elde etme beklentisi de, amacı da yoktur. Zaten Mecliste verdiğimiz onurlu mücadeleyle tüm halkımız bunu gördü. Bizim için bu mesele memleket meselesidir. Bu mücadele birliğimizin yeniden inşası ve devamı, çocuklarımızın geleceği, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması mücadelesidir.Bu anayasa değişikliği çok nettir ki, sadece bir kişi için yapılmıştır. Amaç yargıyı, yasamayı, yürütmeyi ,AKP'nin yeniden Genel Başkanı olacak kişiye, yani bugünün cumhurbaşkanına teslim etmektir. Bu anayasa da halkın faydasına, demokrasinin gelişmesine, işsizliğin bitmesine, terörün sona erdirilmesine, ekonomik krizin sonlandırılmasına dair tek bir satır bile yoktur. AKP' de yaptığın işin çirkin ve kötü olduğunu biliyor ve onun için hızlıca, bir oldu bittiyle geçirmeye çalışıyorlar.  İşte bunu halkımıza çok iyi anlatmalıyız. Referandumdan Hayır çıkması için, bilimi ve kültür etkinliklerini kullanmamız çok önemli. İnanıyorum ki bu referandum Türkiye'nin önünü açacaktır Bunun yolu da hem sosyal hem bilimsel yöntemlerle halkımızı bilgilendirmekten geçmektedir.  BYKP' nin  çalışıp üreteceği her projeye bu anlamda tam destek vereceğiz. Sizler gibi her biri konusunda uzman ve söz sahibi isimlerden çok değerli fikirler çıkacağına inancım tamdır.

YÜCEL, HALKIN YÜZDE 78'İ BİLMİYOR 

Toplantıyı organize eden CHP İzmir BYKP ve Çalışma gruplarından sorumlu il başkan yardımcıları Aytül Tokgözlü ve Alper Yücel'de yaptıkları konuşmalarda hazırlanacak projelere dikkat çekti .

Alper Yücel yaptığı konuşma'da, yapılan anketlerde halkın yüzde 78'nin anayasa değişikliğinin ne getirildiğini bilmediğini ortaya koyduğunu belirterek " Anketlere göre halkımızın yüzde 78'i anayasa ne getiriyor bilmiyor. Halkı bu konuda bilgilendirmemiz şart. Bunun ne getirdiğini bilen hiç kimse bu değişikliğe evet demez. Bu çalışmalarımızda  parti ismiyle değil, Türk bayraklarımızla çalışmalar yapacağız. Çünkü bu sorun CHP'nin sorunu değil Türkiye'nin sorunudur" dedi.

TOKGÖZLÜ, DEMOKRASİ GÜÇLERİYLE BİRLİKTE "HAYIR" DİYECEĞİZ

Aytül Tokgözlü' de referandum çalışmalarını diğer demokrasi güçleriyle birlikte yürüteceklerini  ifade ederek "Sendikalar, Odalar, Dernekler, Taraftar grupları,  Kadın ve Gençlik örgütlenmeleri ile birlikte Hayır için çalışacağız. Bu vatan meselesi ve tek adam anlayışına, diktaya karşı durmak için topyekun bir mücadele içinde olacağız. Millet iradesini dilinden düşürmeyenlerin, milletin iradesini alıp nasıl tek bir adama vermeye çalıştığını herkese birlikte anlatacağız" dedi.