EGE MECLİSİ - Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir’deki kadın adaylarından biri olan CHP Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, parti binası önünde partililerin, aday adaylarının ve yüzlerce Selçuklunun katılımıyla miting gibi adaylık açıklaması gerçekleştirdi. Sengel, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Bilin ki, bizim artık parti içinde yarışımız falan kalmadı. Hiç kimse öyle avucunu kaşımasın.. Zafer bizim olacak, Zafer Selçuk'un olacak” dedi.

CHP Selçuk ilçe binası önünü dolduran yüzlerce Selçukluya kızı Nefes'i kucağına alarak seslenen CHP Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, "Bilin ki, bizim artık parti içinde yarışımız falan kalmadı. Hiç kimse öyle avucunu kaşımasın.. Yarışımız kalmadı. Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi aday adaylarıyla Belediye Başkanlığı adaylığı müracaatında bulunan herkesle daha da fazla zenginleşti. Bu güzel çocuklar için biz korkmuyoruz ve 1 Nisan'da bu kente baharı getiriyoruz… Zafer bizim olacak, Zafer Selçuk'un olacak…" dedi.

Parti binası önünde mitingi aratmayan yoğun bir katılımla gerçekleşen buluşmaya CHP İlçe Başkanı Merve Çalışkan Yeşilyurt, CHP Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, CHP Belediye Meclis Üyeleri, aday adayları, CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan ile yüzlerce partili ve Selçuk halkı katıldı. CHP'nin Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel ve CHP Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan Yeşilyurt, ilçe binası önünde toplanan kalabalık partililer ile birlikte Atatürk Anıtı önüne yürüdüler. Atatürk Anıtına çelenk bırakılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tekrar parti binası önüne yürüyen CHP'lilere, çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdiler.

Parti binası önünde yüzlerce Selçukluya seslenen CHP'nin Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel; böylesine yoğun bir kalabalığı karşısında görmekten; öncelikle bir kadın olarak, bir anne olarak gurur duyduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Cumhuriyet Halk Partili olmak demek bağımsızlık için mücadele etmek demek… Cumhuriyet Halk Partili olmak demek esarete yenik düşmemek, karanlıktan korkmamak; aydınlık için savaşmak demek... Çakmak çakmak yanan kadınların gözlerindeki ateşi gerçekten görebiliyor olmak demek... İşte bu yüzden çok guruluyum. Bir kadın olarak, bir anne olarak, bir Cumhuriyet Halk Partili olarak.. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün; 'Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir' sözleri gibi; bağımsızlık ve özgürlük bizim karakterimizdir. Cumhuriyet Halk Partili olmak Uğur Mumcu'nun dediği gibi; 'Korkaklar her gün ölürken, cesurlar sadece bir gün ölür' bunu bilmek demektir."

MARKA KENT OLMA STARTIMIZI VERİYORUZ

Konuşmasında Selçuk'un ve belediyenin içinde bulunduğu durumdan bahseden, ayrıca ilçenin bazı sorunlarını da dile getiren Sengel; "Onlar 2014'te hükümetin tüm kadrolarını kullanırken bizler yüreğimizi ortaya koymuştuk ve şu anda verdiğimiz emaneti hep birlikte geri alacağız. Ben eminim. Benim hiçbir şekilde kuşkum yok. Çünkü bu kentte yaşayanlar, bu kentin sahipleri bu kente sahip çıkacaklar. Büyükşehrin desteği ile Selçuk'taki birçok cevheri daha da çok ortaya çıkararak bu kenti marka kent haline getirmek istiyoruz. Hepimizin çocukluğundan birer anı taşıyan Pamucak sahili, Meryemana, Ayasuluk Kalesi, St.Jean, Efes ve Şirince'den Gökçealan'a kadar bütün mahalleleriyle biz bu kenti marka kent haline getirmek istiyoruz. Biz bu kenti marka kent yapmak için bugün startımızı veriyoruz" diye konuştu.

SEÇİM ŞÖLENİ YAŞIYORUZ

Gönüldaşları, tüm partili ve bu kente sahip çıkmak isteyen herkesle birlikte bu işi başaracağına sonuna kadar inandığını kaydeden Sengel; "Biz Cumhuriyet Halk partisi olarak, gönüldaşlarımla, kentlilerimle birlikte seçim yarışına girmiyoruz. Seçim şöleni yaşıyoruz… Şenlikle, gülerek, eğlenerek AKP'den belediye nasıl geri alınırmış hep beraber göstereceğiz" açıklamalarını yaptı.

 

ARTIK PARTİ İÇİNDE YARIŞIMIZ KALMADI

Çocuğunu bu kentte büyüten bir anne olarak kalabalığa seslenen CHP'nin genç ve dinamik Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel; "Çocuklarımız için, torunlarımız için, bu kentte yaşamaya devam edebilmek için bu kente sahip çıkacağız. Ve bilin ki, bizim artık parti içinde yarışımız falan kalmadı. Hiç kimse öyle avucunu kaşımasın.. Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi aday adaylarıyla Belediye Başkanlığı adaylığı müracaatında bulunan herkesle seçim sürecimiz daha da fazla zenginleşti. Bu yüzden siz bu şöleni şimdiden yaşamaya başlayın. 1 Nisan'da hep beraber yüzümüzü aşağıya indirerek çıktığımız o belediyeden göğsümüzü kabartarak gireceğiz.. Bundan emin olun" diye konuştu.

Konuşmasında adaylık sürecine de değinen Sengel, bunun bir parti içi yarışı olduğunu, bu yarışta kendisinin sadece bir adım önde olduğunu hatırlattı. Bu süreç içerisinde öncelikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, MYK'ya, PM'ye, İl Örgütü ve İlçe Örgütüne teşekkür eden Sengel; "Ben sadece bir adım öne çıktım, ancak her gittiğim yerde, her ortamda hep şunu söyledim. Gerek Belediye Meclis Üyesi aday adaylarımız, gerek de belediye başkanlığı müracaatında bulunan diğer aday adaylarımızın hepsi bu partinin birer cevheridir, Selçuk'un yetiştirdiği evlatlarıdır, Selçuk'un değerleridir. Biz hepimiz bir bütün olarak burayı sadece zenginleştirebiliriz" şeklinde konuştu.

 

ZAFER SELÇUK'UN OLACAK…

CHP'nin Selçuk Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel son olarak; kızı Nefes'i kucağına alarak güneşli ve güzel havayı da örnek göstererek şunları söyledi: "Biz diyoruz ki, önce bu kente, sonra da bu ülkeye baharı getireceğiz. Bugünden belliydi havanın güzelliği şahit oldu bize; çünkü biz bu kente baharı getireceğiz, baharı… Hiç birimizin şüphesi yok.. Karşınızda korkmayan, cesaretli olan, bu kent için yüreğini ortaya koyan bir kadro var… Bu güzel çocuklar için biz korkmuyoruz ve 1 Nisan'da bu kente baharı getiriyoruz… Zafer bizim olacak, Zafer Selçuk'un olacak…"

Konuşmasının sonunda ilk olarak CHP Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan Yeşilyur'u sahneye davet etti, ardından CHP'nin diğer tüm aday adaylarını da sahneye davet ederek el ele tutuşup dayanışma örneği gösterdi.

Sengel, ayrıca rahatsızlığı nedeniyle mitingde yer alamayan CHP Selçuk Aday  Adayı ve eski Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür'e de teşekkür ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

 

ADAYIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM

CHP Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan Yeşilyurt yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Uzun ve meşakkatli bir aday belirleme süreci gerçekleştirildi. Hepsi birbirinden kıymetli aday adaylarımız içerisinden Filiz Ceritoğlu Sengel bir adım daha öne çıkarak Selçuk'ta bu ateşten gömleği giymeye talip oldu. Ben hepinizin huzurunda almış olduğu bu görevden dolayı kendisini tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. Bütün amacımız Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığında bu ülkeyi; önce kendi ilçemizden başlayarak daha demokratik, daha özgürlükçü bir yönetim yapısını kazandırmaktır"

Sengel, konuşmaların ardından alanda bulunan yüzlerce partili ve gönüldaşları ile tek tek kucaklaştı.