CHP’de Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye yakın isimlerin başlattığı “değişim” çağrısının ardından yaşanan kurultay talebinde, imza toplama aşaması tamamlandı. Değişim isteyenler perşembe günü imzaları genel merkeze verecekler.
Genel merkez mükerrer, ölüm, imzasını geri çekenler açısından inceleme yapacak. 50 civarında delegenin imzasını geri çektiği belirtilirken, değişim isteyenler verilen imzanın geri çekilmesinin mümkün olmadığını savunuyor. Bu nedenle geri çekilen ıslak imzalar hukuki tartışma yaratacak. Bu durumda çözüm yolu da mahkeme olacak. Kurultay çağrısı yapanlar ‘Bu tartışmayı mahkemeye taşımak istemiyoruz' açıklaması yaptı.

İMZA SAYISI BIÇAK SIRTI

Kurultay için toplanan imza sayısı henüz netleşmedi. Ancak bıçak sırtı bir noktada olduğu belirtiliyor. Bu nedenle de geri çekilen imzalar kritik öneme sahip. İnce yanlıları 632 imzanın tamamlandığını, Genel Merkez ise yeterli olan 625 imzaya ulaşılamadığını savunuyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun tansiyonu düşürmek için, MYK'da değişiklik yapma ihtimali bulunuyor. Kılıçdaroğlu'nun 1 Ağustos'ta yeni MYK'sını açıklayabileceği konuşuluyor. Parti içinde Muharrem İnce'yi desteklemeyen ancak tartışmaların bitmesi için Kılıçdaroğlu'nun kurultayı toplaması gerektiğini savunanlar da var. Mevcut Parti Meclisi üyeleri arasından yapılacak bir MYK değişikliğinin yeterli olmayacağı, tam bir yenilenme olması gerektiği belirtiliyor.
 
BÖKE'YE İKNA TURU
 
Kurultayın toplanması durumunda yeni bir genel başkan adaylarının da ortaya çıkabileceği belirtiliyor. CHP Parti Meclisi üyesi ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke'nin aday olması yönünde ikna edilmeye çalışıldığı öğrenildi. Ancak Böke'nin bu adaylığa sıcak bakmadığı kaydedildi.(Sözcü)