EGE MECLİSİ - İzmir 2 günlük program kapsamında kente gelecek olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırlamaya hazırlanıyor.

 

Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ,  Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de olacağı 16 Nisan Pazartesi günü, İl Başkanlığı olarak   Konak meydanında  "OHAL Değil Demokrasi" başlığı altında geniş katılımlı ayrı bir eylem yapacaklarını da açıkladı.   

Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'e gelişinin her seferinde kentte bir heyecan yarattığını ifade eden  İl Başkanı Yücel, Kılıçdaroğlu'nun Tire'de stat açılışı ve Balçova da sempozyuma katılacağını belirterek, şunları söyledi:

İZMİR'İN MUHTEŞEM STADINI KILIÇDAROĞLU AÇACAK

"Tüm ülkede kabul edilen bir gerçek var ki, AKP iktidarının hukuk tanımazlığına, baskı ve yıldırma politikalarına, ekonomiyi allak bullak eden uygulamalarına ses çıkartan, karşı duran, korkusuzca halktan yana tavır koyan en güçlü ses ve en önemli lider Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Kimileri saltanat sevdasıyla OHAL'i kullanırken, kimileri koltuk elden gitmesin diye AKP'nin sözünden dışarı çıkamazken CHP ve Genel Başkanımız halkın hakkını, ülkenin çıkarını koruyan, AKP'ye karşı duran en güçlü kaledir. İzmir'de bu karşı duruşta Cumhuriyetin ve demokrasinin kalesi olma görevini yerine getirmektedir. Hal böyle olunca Sayın Genel Başkanımızın İzmir ziyareti İzmir'de heyecan ve mutluluk yaratmıştır. Genel Başkanımız 15 Nisan Pazar günü İzmir'e gelerek, İzmir Büyükşehir Belediyemizin Tire Belediyemizin de katkılarıyla yapımını tamamladığı UEFA standartlarındaki 15 bin kapasiteli Tire Stadının açılışını gerçekleştirecek, İzmir'de kimileri kulüpler üzerinden siyaset yapmaya, İzmirliyi "stat yapacağız izin vermiyorlar ' aldatmacasıyla kandırmaya çalışırken, Büyükşehir Belediyemiz Bornova stadının ardından, İzmir'e ikinci stadı kazandırıyor. CHP'li belediyelerin laf, polemik değil iş ürettiğini tüm Türkiye görüyor. Bu büyük hizmetin açılışını da İzmirliler ile birlikte Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yapacak. Tüm İzmirlileri Pazar günü bu muhteşem stadın açılışına bekliyoruz.Sayın Genel Başkanımız programının ikinci gününde yani 16 Nisan Pazartesi günü ise Balçova da, Balçova Belediyemizin öncülüğünde ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneğiyle birlikte düzenlenecek olan 'Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek' sempozyumuna katılarak, sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştirecek. Genel Başkanımız aynı gün Ankara'daki yoğun programı sebebiyle, Balçova programının hemen ardından İzmir'den ayrılacak.

OHAL'E HAYIR DİYEN HERKESİ KONAK MEYDANINA BEKLİYORUZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Balçova'da düzenlenen sempozyuma katılacağı saatlerde, CHP'nin 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştireceği "OHAL Değil Demokrasi" eylemini Konak meydanında gerçekleştireceklerini söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Eyleme tüm İzmirlileri davet etti.

Yücel " 16 Nisan Referandumunun yıldönümünde Genel Merkezimiz OHAL'in hukuksuzluğu ve yarattığı mağduriyetlere dur demek için Türkiye genelinde bir eylem kararı aldı. Bizlerde İzmir'de Sivil Toplum Kuruluşlarımızın, Odaların, Sendikaların ve OHAL'den kurtulmak isteyen tüm İzmirlilerin davetli olduğu bir eyleme imza atacağız. 16 Nisan Pazartesi günü, Mühürsüz Seçimler olarak tarihimize geçen referandumun yıldönümünde 'OHAL Değil Demokrasi' eylemimizi gerçekleştireceğiz. 16 Nisan Pazartesi günü saat 12.00'de, Konak meydanında gerçekleştireceğimiz eyleme tüm İzmirli vatandaşlarımızı, demokrasi ve özgürlüğe inanan, cumhuriyete bağlı tüm halkımızı bekliyoruz. OHAL'e hayır demek için Konak meydanında buluşuyoruz" dedi.   

EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ GEREKSİZ BİR AÇIKLAMA YAPMIŞ

Yücel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir ziyaretinde İzmir Ekonomi Üniversitesi ziyareti gibi bir programın hiç olmadığını,  bu yönde CHP Gençlik Kollarının bir grup üniversite öğrencisiyle CHP Genel Başkanını bir araya getirmek istediğini ifade ederek "Üniversiteden bu konuda hiç bir talepte bulunmadık, zaten  Genel Başkanımızın yoğunluğu sebebiyle kapsamlı bir üniversite programı mümkün değil. Gençlik kollarımız bir grup üniversite öğrencisiyle Genel Başkanımızı bir araya getirmek istedi. Bu da programın akışına göre şekillenecekti.  Ekonomi Üniversitesinin neden üniversitelerinde olmayacak bir program için basın açıklaması geçtiğini anlayamadık. Gereksiz bir refleks göstermişler. Keşke basında çıkan haberlere göre hareket etmek yerine, bizlere ulaşıp bilgi alsaydılar. İletişimsizlikten kaynaklanan bir yanlış anlaşılma olmuş" dedi. (CHP İl Başkanlığı Basın Bürosu)