HP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı ve İzmir Barosu Eski Başkanı Avukat Aydın Özcan’ın hafta sonunda yoğun mesaisi vardı.

Aydın Özcan Cumartesi günü Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği BALGÖÇ’ü ziyaret etti

Yıllardır sivil toplum örgütleri ile kol kola çalıştığını belirten Aydın Özcan, kendisinin de Batı Trakyalı olması nedeniyle göçmenlerin sorunlarını yakından bildiğini söyledi.

Aydın Özcan, İzmir’i İzmirlilerle birlikte yönetmek, Avrupa ve Balkanlarla kucaklaştırarak bugünkü noktadan daha ileri taşımak için aday adayı olduğunu anlattı.

İzmir’de 1 milyon 800 bin Balkan göçmeni yaşadığını belirten Aydın Özcan, siyasi partilerin aday belirleme süreçlerinde göçmen oylarını dikkate alması gerektiğini vurguladı.

 

İZMİR’İN MİRASINA SAHİP ÇIKACAĞIM

Özcan, İzmir Barosu Başkanlığı sırasında uluslararası alanda yaptığı çalışmalar ve çevrenin korunmasıyla ilgili mücadeleden örnekler verdi.

Türkiye’de egemen olan ranta dayalı ekonomi nedeniyle çevrenin hoyratça talan edildiğini belirten Büyükşehir Beledi Başkanı aday adayı Aydın Özcan, bu konuda sivil toplum örgütleri ile kol kola daha kararlı bir duruş sergileyeceklerini söyledi.

İzmir’in bugüne kadar başlanan projelerini süratle tamamlanması için çalışacağını anlatan Aydın Özcan, yeni projeleri de hayata geçirerek İzmir’i ticaret ve turizm kenti yapacağını kaydetti.

 

ŞETİHLERİMİZİN DUL VE YETİMLERİYLE GAZİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Aydın Özcan, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şubesi’ni de ziyaret ederek yöneticilerle görüştü.

Bu topraklarda bu ülke  için canını ortaya koyan şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde huzur içinde yaşadığımızı belirten Aydın Özcan, onların geride kalanlarının mağduriyet yaşamaması için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı aday adayı Aydın Özcan, hayvan severlerin deve güreşlerinin yasaklanması için Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki standını da ziyaret ederek imza verdi.

 

ÖZCAN, BATI TRAKYA DERNEĞİNİN GENEL KURULUNA KATILDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı aday adayı ve İzmir Barosu eski Başkanı Avukat Aydın Özcan, yıllarca başkanlığını yaptığı Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin genel kuruluna da katıldı.

Aydın Özcan, İzmir’de yaşayan Balkan göçmenlerinin siyaset arenasında biz de varız diyebilmek için bir araya gelmesi ve güç birliği yapması gerektiğini söyledi.

Göçmenler bugüne kadar yeterince birlikte hareket edemediği için hem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hem de yerel yönetimlerde yeterince temsil edilemediğini belirten Aydın Özcan, “Şimdi ülkenin ve yaşadığımız kentin geleceğinde söz sahibi olabilmemiz için birlik zamanı. Birbirimize kenetleneceğiz ve başaracağız” diye konuştu.