Yüzlerce insanın aylardır işsiz olmasına rağmen umutla beklediğinin altını çizen Bakan, “FETÖ ile aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olmayan kapatılan üniversitelerin akademik ve idari personellerinin İzmir’de yeni kurulan üniversitesiler ile diğer devlet üniversitelerine aktarılmalarına ilişkin 4 Ekim 2016 tarihinde Eskişehir Milletvekilimiz Gaye Usluer ile kanun teklifi verdik. Her seferinde soruşturmaya hazır olduklarını ifade eden bu insanlar aylardır işsiz. İş başvurularından geri dönüş alamıyor, evlerine ekmek götüremiyorlar. Ama umutla bekliyorlar. Biz bu mağduriyetlerin giderilmesi için çözüm sunduk. Sunduğumuz çözüm de komisyonda bekliyor. Hükümet bir an önce bu insanların sorununu çözmek için somut adım atmalıdır” dedi.

MAĞDUR AKADEMİK VE İDARİ KADROLAR NE OLACAK?

Bakan, verdiği yazılı soru önergesinde İzmir Demokrasi Üniversitesi ve İzmir Bakırçay Üniversitesi’nin detaylarıyla ilgili olarak, “Yeni kurulan 2 üniversite ile ilgili yapılan (yerleri, bünyesinde olacak fakülteler/bölümler, rektör, akademik ve idari kadroların belirlenmesi gibi) çalışmalar ne aşamadadır?İzmir’de kapatılan üniversitelerin FETÖ/PDY ile aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olmayan akademik ve idari personellerinin yeni kurulan İzmir Bakırçay Üniversitesi ve İzmir Demokrasi Üniversiteleri ile diğer devlet üniversitelerine aktarılmalarına ilişkin bir çalışma var mıdır?” sorularını sordu.

YENİ ÜNİVERSİTELERE YENİ BİNA MI?

Yeni açılacak iki üniversite için yeni binaların yapılacağına ilişkin iddialar olduğunu belirten Bakan, “İzmir’de kapatılan üniversitelerden Gediz Üniversitesi’nin mal varlığının İzmir Bakırçay Üniversitesi’ne; İzmir Üniversitesi’nin mal varlığı ise İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne devredildiği biliniyor. Ancak, Gediz ile İzmir Üniversitelerine ait binaların 9 Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi’nin kullanımına devredildiği, yeni kurulan Bakırçay Üniversitesi ile Demokrasi Üniversitesi içinse yeni binaların yapılacağı iddiaları vardır. Bu iddialar doğru mudur?” diye sordu.