EGE MECLİSİ - Aliağa'da arsa satışıyla ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın, CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut’u hedef alan, “Bir nebze ar ve şeref sahibiyseler, bu iki ilçe başkanı o makamlarını istifa ederek bırakırlar” sözleri ilçedeki siyasi gerginliği iyiden iyiye tırmandırdı.

İki başkan sosyal medya hesabından açıklama yaparak Acar’a cevap verdi. CHP’li Durmaz ise ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ALSIN!

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Değerli Aliağalı hemşerilerim;

Çaltılıdere’deki 600 bin m2'lik arazinin satışına itirazlarımıza, Belediye Başkanının verdiği cevaba ilişkin söyleyeceklerimizi halkımızın yararına bir çözümün kapısını aralamak için tutuyorum.

Aliağa Belediyesi bu araziyi rekreasyon alanı olarak kullanmaktansa satıp gelir elde etmek istiyorsa; ön alım hakkını kullanarak küçük hisseyi satın alsın ve arazinin tamamını satın alması için büyükşehir belediyemize teklif etsin.

Büyükşehir bu araziyi aynı bedelle satın alarak, halkımızın kullanabileceği eğlenme, dinlenme alanları ve çevre düzenlemesi yapsın.

Böylece, hem Aliağa Belediyesi bu araziyi satarak gelir elde etme amacına ulaşmış olsun, hem de arazi kamu mülkiyetinde kalarak halkımız için kullanılsın.

Bu durum arazi tartışmasını sona erdireceği gibi, halkımızın yararına bir çözümünde yolunu açacaktır. Konuyu ciddi olarak; başta Aliağa Belediye Başkanlığına, Meclisine ve Aliağa halkına öneriyorum. Aliağa’nın görüşü olumlu ise tapunun devri yapılmadan konuyu derhal Büyükşehir Belediyemize taşıyalım.

Sevgi ve Saygılarımla... "