EGE MECLİSİ - Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Gediz Üniversitesi akademisyenleri, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ile basın toplantısı düzenledi. Gediz Üniversitesi’nin devlet üniversitesi haline getirilerek Bakırçay Üniversitesi adını aldığını hatırlatan akademisyenler, FETÖ ile hiçbir bağlantısı olmadıklarını ve yeni açılacak üniversite kadrolarına geçmeleri gerektiğini söyledi. CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel de, “Bu dramın sona ermesini istiyoruz. Aynı iş yerinde çalışan karı-koca çoluk çocuk sahibi olanların çocuklarına ekmek götüremeyecek noktada olduklarının bilincinde olunmasını istiyoruz. Bunun sonucunun toplumsal travmaya yol açtığını görürüz. Bugün intiharlar başlamıştır. Dört kişi intihar etti, üçü kurtuldu. Gencecik bir insan, bir öğretmen ölmüştür” diye konuştu.

“Bu bir zulümdür”

Toplantıda konuşan Sertel, şunları söyledi: “Bugün Gediz Üniversitesi’nden emeklerinin karşılığını alan, maaşla çalışan, öğrencilerin geleceklerine katkı koymaya çalışan kardeşlerimizin basın toplantısındayız. Bu olay sadece Gediz Üniversitesi ile bağlantılı değil. Başka üniversiteler de var. Biz bu ülkede yaşayan ve siyaset yapan insanlar olarak haksızlığın karşısında durmayı ilke edinmiş insanlarız. Haksızlık yapıldığını göz göre göre ‘bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ diyemeyiz. Demedik. 65 bin öğrenci değişik üniversitelere yerleştirilmeye çalışılıyor ama bu üniversitelerde görev yapanlara yapılan bu zulmün de karşısındayız. Bu bir zulümdür.”

“Neresinde adalet var?”

“Hiçbir suça karışmamış, haklarında hiçbir suçlama olmayan akademisyenlerin” işlerine dönmeleri gerektiğini kaydeden Sertel, “Hiçbir suçu olmayan insanların açlığa, işsizliğe ve sefalete mahkum edilmesinin neresinde adalet vardır? Fethullah Gülen’in önünde diz çekerek namaza durur gibi bağlılık bildirenler şimdi ağız dolusu sövmektedir. O övgüler de yanlıştır, bu sövme de inandırıcı değildir. Biz geçmişte ne kandık, ne kandırıldık. Bize oy versin vermesin, bütün ezilenlerin, bütün mağdurların yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

Bakırçay Üniversitesi kadrolarına geçmek istiyorlar

Gediz Üniversitesi İngilizce Okutmanı Gizem Korkmaz da, şöyle konuştu: “Gediz Üniversitesi’nde YÖK’ün tahsis etmiş olduğu kadrolara, yine YÖK’ün belirlediği koşulları sağlayarak başvurup bu kadrolarda çalışan, FETÖ ile hiçbir bağlantısı olmayan, sadece gençlerimize ve çocuklarımıza daha güzel bir gelecek sağlamak adına çalışan bizler, yaşanan süreçte katlanarak artan mağduriyetlerimiz nedeniyle geleceğimiz ve itibarımızla ilgili ciddi endişeler taşıyoruz. Tüm adli ve idari soruşturmalar sonucunda suçsuzluğu ve mağduriyeti kanıtlanmış olan Gediz Üniversitesi’nin önceki çalışanlarının açılacak olan Bakırçay Üniversitesi’nde hiçbir koşul aranmaksızın mümkün olan en kısa zamanda intibaklarının yapılarak devlet kadrolarına geçirilmesi talebimizin yetkililerce en kısa sürede incelenerek gerekli düzenlemelerin yapılmasını arz ediyoruz.”(Ceren Atmaca-İHA)