Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, kısa bir süre önce kurulduğu açıklanan Cumhurbaşkanlığı Spor Kulübü’nü Meclis’e taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren CHP İzmir Milletvekili Sertel, “Cumhurbaşkanlığı Spor Kulübü’nün teknik ve futbolcu kadrosu oluşturulmuş mudur? Kulübün kuruluş maliyeti ne kadardır” diye sordu.

Ankara 2. Amatör Küme 4. Grup’ta mücadele edeceği açıklanan Cumhurbaşkanlığı Spor’un yerli ve yabancı futbolcu transferinin de merak konusu olduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi:

“Saray’ın günlük 2 milyonu bulan harcamalarına yeni bir gider kalemi daha eklenmiş oldu. Sporu ve sporcuyu elbette hepimiz destekliyoruz ancak ülke adeta yangın yeri iken Cumhurbaşkanlığı tarafından futbol kulübü kurulmasını da halkımızın takdirine bırakıyoruz. Madem sessiz sedasız böyle bir kulüp oluşturuldu o halde yapılan veya yapılacak olan tüm harcamaları da halkımızla paylaşmalılar. Sayın Fuat Oktay’ın sorularımıza vereceği yanıtları kamuoyuyla paylaşmak için merakla bekliyoruz.”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Cumhurbaşkanlığı Spor’la ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

1-      Cumhurbaşkanlığı Spor Kulübü’nün futbolcu kadrosu oluşturulmuş mudur? Oluşturuldu ise kadroda kimler vardır?

2-      Cumhurbaşkanlığı Spor Kulübü’nün teknik heyeti oluşturulmuş mudur? Oluşturuldu ise teknik kadroda kimler vardır?

3-      Cumhurbaşkanlığı Spor Kulübü’nün kuruluş masrafları ne kadar olmuştur? Bu masraflar hangi bütçeden karşılanmıştır?

4-      Cumhurbaşkanlığı Spor Kulübü için yerli ve yabancı oyuncu transferi yapılmış mıdır? Yapıldıysa hangi futbolcuya ne kadar transfer ücreti ödenmiştir?

5-      Cumhurbaşkanlığı Spor Kulübü’nün antremanlarını Beştepe’de yapacağı ifade ediliyor. Bu takım dışında Beştepe de hangi takımlar antreman yapıyor?

6-      Başka ülkelerde Cumhurbaşkanlığı tarafından oluşturulmuş ve faaliyet gösteren spor kulüpleri var mıdır?