CHP İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Kamil Okyay Sındır, Karşıyaka DİSK Emekli-Sen Şubesi’nin düzenlediği kahvaltıda emeklilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi, emeklilikte yaşa takılanların iktidara cevabı sandıkta vereceğini söyledi.

Sındır, “Tek adam iktidarının yaklaşık 961 milyar TL hacmindeki 2019 bütçesinde, yatırıma sadece 65 milyar TL, faize ise 117 milyar TL ayrılmış durumda. Ne emeklilerin, ne de emeklilikte yaşa takılanların geleceği bu iktidarın umurunda. Faize bütçe var ama emekliye yok” dedi.

“BU İKTİDARLA DEVAM İÇİN TEK BİR NEDEN BİLE KALMADI!”

İktidarın 16 yıl boyunca emeklilerin sorunlarına kulağını tıkadığı söyleyen Sındır, “iktidar 16 yıldır emeklilerin sorunlarına kulaklarını tıkadı, emeklilerin taleplerini görmezden geldi. Emeklinin varlığını dahi yok saydı. Şimdi 31 Mart’ta söz emekli yurttaşlarımızda. Açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veren milyonlarca emekli yurttaşımız iktidara gereken cevabı sandıkta verecek. Bugün açlık sınırı bin 919 lira, yoksulluk sınırı 6 bin 252 lira. Asgari ücretlinin maaşı ise bin 603 lira. Bu iktidara devam demek için tek bir neden bile kalmadı. Yürekten inanıyorum, 12 milyonu aşan emekli yurttaşımız sandığa gidecek ve bu iktidara yeter diyecek, tamam diyecek” dedi.

“EMEKLİ HAKKINI ARIYOR!”

Emeklilikte yaşa takılanların hakkının gasp edildiğini söyleyerek sözlerine devam eden Sındır, “emeklilikte yaşa takılanların sorunu çözülürse 750 milyarlık açık olacağı söyleniyor. Bu doğru değil. Bu söylemlerle sadece emeklilikte yaşa takılan yurttaşlarımızın beklentilerine uygun bir düzenlemenin yapılmasının önüne geçiyorlar. Erdoğan diyor ki; “Ne olacak, emekli olacak diğer taraftan başka işte çalışmaya devam edecek.” Bunu diyen Cumhurbaşkanı da iki maaş alıyor. İnsanlar geçinemiyor, insanlar hakça bir yaşam sürmek istiyor sayın Cumhurbaşkanı. Tek adam iktidarının yaklaşık 961 milyar TL hacmindeki 2019 bütçesinde, yatırıma sadece 65 milyar TL, faize ise 117 milyar TL ayrılmış durumda. Bu ülkenin geleceğine iktidarın yapacağı yatırım ödeyeceği faizin yarısı. Ne emeklilerin, ne de emeklilikte yaşa takılanların geleceği bu iktidarın umurunda. Emekli sadece emek verdiği ve hizmet ettiği yıllardaki hakkını arıyor. Faize bütçe var ama emekliye yok. Emeklilikte yaşa takılan yurttaşlarımız iktidara cevabı sandıkta verecek” dedi.