EGE MECLİSİ - Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)'nde uzun yıllar farklı bir çok görevde bulunan Hatice Tatlı(65), Bayraklı'ya CHP''den Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı. 

 

Bayraklı Belediyesi'ni kuruluşundan bu yana bildiğini ve mevcut başkan Hasan Karabağ'ın İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne aday adayı olduğunu açıklaması üzerine Bayraklı Belediyesi'ne aday adayı olmak istediğini dile getiren Hatice Tatlı, "Bayraklı'nın sorunlarını da ve bu sorunları çözecek çözümleri de çok iyi biliyorum. Bayraklı'nın dokusunu iyi bildiğim için ve yapılanların üzerine daha çok eklemek istediğim için Bayraklı Beleidyesi'ne aday olmak istedim. Bayraklı'ya daha şeffaf, daha sosyal bir belediyecilik anlayışını getirmek istiyorum" şeklinde konuştu.

"HER MAHALLEDE HALK KOMİTELERİ KURMAK İSTİYORUM"

Bayraklı'nın İzmir'in yeni kent merkezi olduğunu ifade eden Tatlı, "Yeni kent merkezinde, yeni bir anlayışla yapılacak çok şey var diye düşünüyorum ama bütün bunları ortak akılla, her mahallede halk komİteleri kurarak yapmak istiyorum" dedi. 

 

"TOPUK SESLERİ ARTMALI"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kadın belediye başkanlarının satısının artacağını söylemesi üzerine aday adayı olduğunu söyleyen Tatlı, "Kadınlarımızın topuk sesinin, bu sokaklarda duyulmuyor olması içimi acıtıyor. Atatürk'ün izinde, çizdiği yolda... İzmir'e farklı bir belediyecilik anlayışılyla hizmet etmek istiyorum ve kadınların siyasetteki yerinin de artması gerektiğini düşünüyorum. Hem Milletvekili, hem meclis üyeliği hem de belediye baskanlıklarında, özellikle bazı bölgelerde mutlaka kadın elinin değmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu. 

HATİCE TATLI KİMDİR?

Salihli/Manisa doğumlu, Sağlık Meslek Enstitüsü Mezunu. 65 yaşında.

1992 yılıdna CHP'nin yeniden açılış çalışmalarına katılmış ve Eskişehir İl Başkan Yardmcılığı görevinde bulunmu, ardından Bornova Kadın Kolları Başkanlığı görevi yapmış.

1998-2000 yılları arasında Ankara'da PM üyeliği 1999 yılında ise parti öğretmenliği görevini yürütmüştür. İl il, içe ilçe ilçe dolaşarak parti politakalarını anlatmıştır.

2009 ve 2014 yerel seçimlerinde, Bayraklı Belediyesi Meclis üyeliği ve Grup Başkan Vekilliği,

2014 yılında ise; hem Bayraklı Belediyesi hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ve yine İzmir Büyüşsehir Belediyesi Meclis Başkan Vekilliği görevini üstlenmiştir. 

2016-2017 yılları arasında "Yerel yönetımler, Basın ve Eğitimden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı" yapmış, aynı zamanda demokratik tüzük çalışmalarına katılmış bir kurultay delegesidir. 

Sağlık Bakanlığı'nda da değişik görevlerde bulunmuş olan Tatlı, Dünya Sağlık Örgütü'nde de çok sayıda yurtdışı projelerinde çalışmıştır. Sağlık Meslek Liselerinde öğretmenlik ve müdürlük yapmıştır. 

Aynı zamanda sürücü kurslarında halen okutulan ilkyardım kitaplarının da yazarıdır.