EGE MECLİSİ - CHP İzmir Milletvekili ve Adayı Tacettin Bayır, seçim çalışmalarına devam ediyor.

 

CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Şener Akdemir ve Karabağlar İlçe Örgütü ile birlikte dün İnciraltı Kent ormanında İzmir Dersim derneklerinin düzenlediği pikniğe katılan Bayır, yaptığı konuşmada ‘’Biz barış ve kardeşlik içinde türküler söyleyerek yaşamak istiyoruz.  Biz çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğini düşünüyoruz.’’dedi. 

Demokrasi ve Özgürlüğü Savunuyoruz

Demokrasi düşmanı AKP zihniyetini alaşağı etmek AKP ve MHP dışındaki tüm partilerin boynunun borcu olduğunu belirten Bayır ‘’ İyi Parti, Saadet Partisi ve Halkların Demokratik Partisi ile bunu başarmak zorundayız. Buna mecburuz. Bugüne kadar bunu başaramamış olabiliriz. Şimdi önümüzde bir fırsat var. Akp, devletin bütün imkânlarını kullanıyor. Hiçte adil olmayan bir seçime gidiyoruz. Kendi yandaş televizyon kanallarında saatlerce konuşuyorlar. İstedikleri gibi propagandalarını yapıyorlar.  Bizler demokrasi ve özgürlüğü savunuyoruz. Yurttaşlar dilini özgürce öğrenecek, kardeşlik konuşacak, terör susacak, memlekete huzur gelecek. İnançlara saygılı olunacak. Laiklik gelecek, din siyasete alet edilmeyecek, inançlar özgürce yaşanacak. Sizlerden bir ricam var. Çeşitli sebeplerden dolayı, bir Belediye Başkanına, Genel Başkana yada Milletvekiline kızdığınızdan dolayı sandığa gitmeyen arkadaşlarımız oldu. Bunu lütfen yapmayın. Sandığa gitmeyen bir oy, AKP faşizmine yarar. Referandum sürecinde oluşturduğumuz ‘’Hayır ‘’ bloğunu devam ettirmemiz gerekiyor. Sandıklarımıza sahip çıkmalıyız. Bu zihniyet sadece devletin kasasını soymuyor. Sandıkları da soyuyorlar. Bizler bu konuda gerekli çalışmaları yaptık. Sandık eğitimlerini verdik. Milletvekilliği devam eden arkadaşlarımız, sandıklara sahip çıkmak adına İzmir, İstanbul, Ankara gibi Büyükşehirleri bırakıp, doğu da görev yapacağız, Bize kemer sık diyenlere 24 Haziran’da cevabımızı vereceğiz’’ dedi.

İnce İnce Bir Rüzgar Esiyor

İnciraltından sonra seçim programına Karabağlar, Aydın mahallesinde ve Hatay caddesinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek devam eden Bayır, ‘’Esnafın araç giderleri, kira ve benzeri masraflarının vergiden düşebilmesini sağlayacağız. Esnaf Bakanlığı kuracağız. Esnafın kira stopajlarını kaldıracağız. Esnafın yıllık ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullanabilmesine olanak sağlayacağız. Düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle, kira öder gibi dükkân sahibi olmalarını sağlayacağız.Sokaktaki insanların heyecanını görebiliyorum. 1970’li yıllarda, ‘Karaoğlan’ rüzgarı gibi, dipten gelen bir kıpırdanma var. Benzer rüzgârı şimdi de hissediyorum. Sokakta, kahvelerde dolaşırken bunu anlayabiliyorsunuz. Gelecekten umudumuz var. Türk Milletinin sağduyusu galip gelecektir,’’ şeklinde konuştu. (CHP Basın Bürosu)