Toplumun farklı kesimlerine dokunan Purçu: AKP’nin israf ekonomisine son vereceğiz, üreten, büyüyen, hakça bölüşen Türkiye’yi inşaa edeceğiz.

 

Romanların yoğun yaşadığı mahalleler başta olmak üzere Türkiye’nin onlarca ilini ziyaret eden İzmir Milletvekili Özcan PURÇU, sadece 3. sıradan aday gösterildiği İzmir’de değil Romanların yoğun yaşadığı il ve ilçelerde de aralıksız ziyaretler gerçekleştiriyor. Türkiye turuna Bursa’dan başlayan Özcan PURÇU’nun bir başka durağı Yalova oldu. Yoksul mahallelerin görünür olmasına ve sorunlarının öncelikli çözümüne dikkat çeken Milletvekili PURÇU, Karşıyaka’da Örnekköy, Torbalı'da, Romanların yoğun yaşadığı Pamukyazı, Çaybaşı, Buca,  mahallelerinde vatandaşları dinliyor, altyapı başta olmak üzere mahallelerdeki sorunları not ediyor, girişimlerde bulunuyor.Konak’tan Buca’ya, Urla’dan Torbalı’ya dur durak bilmeyen PURÇU, Gültepe, Boğaziçi ve Levent mahallelerinde esnaf ziyaretleri gerçekleştiriyor, “Üreten, hakça bölüşen bir Türkiye'de adaleti sağlayacağız.” diyor.

Romanların TBMM’deki ilk temsilcisi Özcan PURÇU, toplumun farklı kesimleriyle bir araya geliyor; mahalle muhtarları, pazarcılar, şoförler, işsizler, iş aramaktan ümidini kesenler dahil olmak üzere farklı kesimlere CHP politikalarını anlatıyor.MilletvekiliPURÇU vatandaşı canından bezdiren hükümete şu sözlerle yüklendi:

YANDAŞA ÇALIŞAN, HALKA KAYBETTİREN AKP’NİN SONU GELDİ

16 yıllık iktidarları boyunca özelleştirmelerle, doğayı, yaşam alanlarımızı, kaynaklarımızı satmaya odaklı rantçı politikalarıyla, üretimi değil tüketimi teşvik eden, yandaşa kazandıran, halka kaybettiren uygulamalarıyla ülkemizi çıkmaza sokan AKP iktidarının sonu gelmiştir.

MUTLU AZINLIKLAR DEĞİL, EŞİT BÖLÜŞEN ÇOĞUNLUK EKONOMİSİ

Türkiye’nin dış borç stoku 450 milyar doları aştı. Faiz lobisine çalışan hükümet, ekonominin dengesini bozmuş, vergi yükünü vatandaşın sırtına yüklemiştir. AKP döneminde enflasyon oranı dünya ortalamasının beş katının üstüne çıkmış, Türk lirası değersizleştirilmiştir. Dışa bağımlılığı artan bir ülke yaratan AKP, ekonomimizin belkemiği olan çalışanlar, emekliler ve yoksul halkımızın geliri bölüşmesinin önünü kesmiş, mutlu azınlıklar yaratmıştır.

 

İSRAF EKONOMİSİNE CHP SON VERECEK

AKP’nin ekonomi politikası günübirlik ve plansızdır. Rantı vergilendirmeyip teşvik eden, kamu kaynaklarını halkın yararına eşit ve adil kullanmak yerine çıkar uğruna hoyratça harcayan AKP’nin halka sunacağı hiçbir şey kalmamıştır. İsraf ekonomisi, yalan ve talan düzeni CHP’nin somut önerileriyle sona erdirilecek, ezilen, yoksullaştırılan, borç batağına sürüklenen halkımız rahat bir nefes alacaktır.

ÜRETEN, HAKÇA BÖLÜŞEN TÜRKİYE

Üreten, büyüyen, hakça bölüşen bir Türkiye yaratmak için Cumhuriyet Halk Partisi olarak reçetemiz hazırdır. Toplumun yok sayılan, görmezden gelinen tüm kesimlerinden, esnaftan, çiftçiden, işçiden, emekçiden ve tüm yoksullardan yana bir gelecek yaratmak bilinci ve sorumluluğu taşıyan bizler, Türkiye’nin ihtiyacı olan istikrarı getireceğiz. (CHP Basın Bürosu)