İZMİR'de Cumhur İttifakı Selçuk Belediye Başkan Adayı Osman Başterzi, 2021 yılına kadar ilçede 3000 TOKİ konutunun yapılacağını söyledi.

İzmir’de Cumhur İttifakı Selçuk Belediye Başkan Adayı Osman Başterzi, 2021 yılına kadar ilçeye 3000 toplu konutun yapılacağını belirterek ilk etabın 1000 konutla başlayacağını ve konutların Selçuk’un Kurudağ bölgesine yapılacağını ifade etti. Başterzi, vatandaşlarla bir araya geldiği toplantıda şöyle dedi:

"Bundan iki yıl önce, belediye başkanımız, AK Partili belediye meclis üyelerimiz, ilçe başkanlarımız ve bölge milletvekillerimizin gayretiyle, Selçuk’a toplu konut yapılması için yola çıktık. Geçtiğimiz bu süreçte her zaman olduğu gibi, yine türlü engellerle karşılaştık. Selçuk’ta taş üstüne taş koymak isteyen bizler, Allah’ın izni, sizlerin de desteğiyle, çıktığımız bu yolda mutlu sona ulaştık. Belediye başkan aday adaylığı sürecimizden beri Selçuk’ta bize gelen en önemli talep TOKİ Konutları oldu. Selçuk’ta siyasete başladığım günden beri bunu bir görev bilerek ilçe başkanımızla birlikte, sadece son 2 ayda defalarca Ankara’ya gittik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi’nde adeta kamp kurduk. Uzun uğraşlar ve bölge milletvekillerimizin desteğiyle, 2019 yılı TOKİ Planları içine Selçuk’un da yer almasını sağladık."

Yapılacak projenin detayları hakkında bilgi veren Başterzi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dün İstanbul’da Cumhurbaşkanımızın da müjdesini verdiği bu güzel proje Selçuk’umuza hayırlı olsun. 2019 yılında koskoca İzmir’de 2500 konut yapılırken, bunun 1000 konutu çabalarımız sayesinde Selçuk’a yapılacak. 2020 yılında 1000, 2021 yılında da ilave 1000 konut inşaatımız başlayacak. Üç yılın sonunda 3000 konutluk bir TOKİ’miz olacak. Sizlerin de desteğiyle göreve geldiğimizde, önümüzdeki 5 yılın sonunda Selçuk’ta evi olmayan ihtiyaç sahibi kalmayacak. Selçuk’umuzun girişinde, ‘Kurudağ’ olarak tabir ettiğimiz bölgemizde inşaatlarımız başlayacak. Yatay mimari şehircilik anlayışıyla yapılacak konutlarımız sadece 4 katlı olacak. 2+1 ve 3+1 konutlardan oluşacak evlerimiz,  projesi ve çevre düzenlemesiyle İzmir’in en özel toplu konut projesi Selçuk’ta gerçekleşecek." (DHA)