Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde Gazi ve Şehit Yakınları Atama Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölücü terör örgütü PKK, 1984'ten beri askerimizin polisimizin vatandaşımızın kanını döküyor. Son olarak da FETÖ 15 Temmuz gecesi 246 kardeşimizi şehit etti" dedi.

BUGÜN 2028 KİŞİ ATANIYOR

2028 kişinin atamasını bugün gerçekleştiriyoruz.

Bunların 419'u 15 temmuz gazisi veveya gazi yakınıdır.

Son 2 yılda teörle mücadele kapsamında yaptığımız atama sayısı 17 bin 274 kişiyi bulmuştur.

Şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakarlıkları yanında bizim kendilerine sunduğumu imkanların sözü dahi edilemez. Eskiden şehitlik ve gazilik şartları çok dar tutulmuştu. Biz siviller dahil, tabi afet mağdurları dahi, güvenlik hizmetlerinde çalışırken malul olanlar dahil kapsamı olabildiğince genişlettik. Devletin ve milletin hizmetinde görev yapan herkesin şehit yakınlığı ve gazilik statüsü kazanabilmesini sağladık.

İHMAL ELEŞTİRİLERİNE YANIT

 Medyada ve muhalefet partileri içinde hala şehit yakınlarını ihmal ettiğimiz yönündeki eleştirilere şunu söylüyorum, Biz 2011 yılında farklı bakanlıklar ve kurumlar için yönetilen çalışmaları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda topladık. Bu bir ilkti. Şehitlerimizin mirasçılarına ciddi miktarda nakdi tazminat ödeniyor. Emekli aylığı bağlanıyor, 30 yıl üzerinden ikramiye veriliyor. Tabi hiç bir maddi karşılığın insanın canını feda etmesinden daha kıymetli olmadığını biliyoruz. Amacımız bu ülkede hiç kimsenin aç kalmamasını, herkesin insanca bir hayat sürdürmesini sağlamak. hedefimiz bu inşallah bu gerçekleşecek.

BUNLAR SAPIK

Şimdi ne diyorlar, mağdurlar var. Benim oğlum böyle yapmadı diyorlar. Kusura bakmayın. Gerçek mağdur şehidimin yakınları. Bu zemini hazırlayanlara mağdur olarak mı bakacağım? Bunlar bizim haremimize girdiler, Bunlar ümmeti parçaladılar. Bunlar aileyi parçaladılar. ısmarlama evlendirme törenleri yaptılar. Pensilvanyadakinin onlara şah damarından yakın olduğunu söylediler. Bunlar sapık ya.

 Bu pazarlamacıların alıcıları da zaten hazırmış. Bu yapının gerçek yüzünü anlamak bir hayli güç hale geldi. Bir yanda eğitim gibi hayır gibi çalışmalar öne çıkartılırken diğer yandan örgütün tepesinden aşağı doğru süzülen şüphe yığını pek çoklarını rahatsız etti. 2010 yılından itibaren bu yapıya karşı açık tavır almaya başladığımda yanımda milletimden başka kimseyi bulamadım. Meydanlarda hep 'Bunların bankasına para yatırmayın, dershanelerinden okullarından çocuklarınızı çekip alın' diyordum. Sen paranı maaşını onlara yatıracak kadar zekisin. Sonra mağdurum. Ne mağduru ya. Unutmayın, hainlerin de zekisi var.

YANIMDA MİLLETİMDEN BAŞKA KİMSE BULAMADIM

2010 yılından itibaren bu yapıya açık tavır almaya başladığımda milletimden başka yanımda hiç bir güç bulamadım. Bunların üzertine çok gittiğimi haksızlık yaptığımı söylüyorlar. Sadece milletim beni kayıtsız şartsız destekliyor.

Milletimizden aldığımız güçle FETÖ'ye karşı her zeminde kararlı adımlar yürüttük. Eğer bunların belini kırmamış olsaydık işimiz güç olacaktı.

Bizim 246 şehidimiz var. O hainlerden 39 tane var. Demekki bizim güvenlik lerimiz bunları nerede bulduysak öldrüleim demedi.

İDAM BANA GELİRSE ONAYLARIM

Batılılar bize niye idam diyorsun diyor. dedik ki egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Şu anda dünyanın büyük bir çoğunluğunda iddam hala var

Biz 15 Temmuz'u aynı zamanda işgal girişimi olarak değerlendiriyoruz.

OBAMA'YA FLAŞ TEKLİF!

 "Şimdi El Bab'a yürüyoruz. Çünkü El Bab onların önemli bir merkezi. El Bab'ı da onlar terk edecekler, mücadele öyle devam edecek. Ondan sonra Münbiç'e, Rakka'ya yöneleceğiz. Dün akşam Sayın Obama'yla uzun uzadıya bir görüşmemiz oldu ve bu görüşmelerimizle birlikte bu tür adımları atacağımızı kendileriyle de paylaştık. Şunu da söyleyeyim; PYD-YPG terör örgütlerine bizim ihtiyacımız yok. Rakka'da PYD-PKK, bunlar aynıdır zaten, YPG aynıdır, biz dedik ki 'Gelin sizle beraber Rakka'dan DEAŞ'ı atalım. Bunu biz sizlerle beraber hallederiz.' Bu gücümüz var. Bunlar nedir ya, basit bir terör örgütü. Bunların hepsi aynı."(milliyet)