Şehir Hastaneleri’nin ilki Mersin’de açıldı. Bin 259 yataklı, şehir merkezine 20-25 dakika uzaklıktaki hastaneye Mersin Devlet Hastanesi’nden hastalar taşınmaya başladı bile.Açılışa Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldı.

ERDOĞAN’IN 14 YILLIK HAYALİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan şehir hastanelerinin kendisinin 14 yıllık hayali olduğunu sık sık dile getiriyor.  Konu ile ilgili yaptığı son açıklamada Başbakan olduğu günden bu yana projeyi hayata geçirmek için çok mücadele ettiğini belirtmişti

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

 

Sevgili Mersinliler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Her kökenden insanı barındıran Mersin'i birliğimizin, akrdeşliğimizin bir simgesi olarak görüyorum. 

 

Şehir hastaneleri Türkiye'de yeni bir dönemi işaret ediyor.Aşık olduğum bir projeden bahsediyorum. Belediye Başkanlığı döneminde planladığım bir projeydi.

 

Geçtiğimiz haftalarda Yozgat'ta ilk şehir hastanemiz hizmete girmişti. Mersin'de açılışı bizzat yapıyorum. Amacımız şehir hastanelerinin tamamını 30 büyükşehir başta olmak üzere 2020'de hizmate açmaktır. Bu bir reformdur. 

 

Bu hastaneye girdiğiniz zaman, Allah'ın izniyle, moderniteyi göreceksiniz, modern bakımı göreceksiniz, burada insan olduğunuzu hatırlayacaksınız, 'Devletim bana sahip çıkıyor' diyeceksiniz. O 15-20 önce o günleri hatırlıyorum, ana muhalefeti başındaki zatın SGK'nın başındaki olduğu zamanı hatırlıyorum. Sağlam girersiniz, sakat çıkarsınız. O günleri hatırlıyorum. Afedersiniz ne banyo, ne tuvalet, bunların olmadığı günleri hatırlıyorum. Çünkü bunların zihniyeti kirli. 

 

2023 yılında tamamı nitelikli olmak üzere 10 bin kişiye 32 yatak kapasitesine ulaşmış olacağız.  Birileri laf üretir biz ise iş üretiriz iş. Hastanede 502 adet tek kişilk odalar var. Bu hastane kuyrukçu sistme son veren bir hastanedir. Bin 300 yatak var. 51 ameliyathane, 210 yoğun bakım ünitesi var. Şehir hastanemizin Mersin'e ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Toplamda 1 milyar 100 milyon liralık açılış yapıyoruz bugün. 

 

Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görmek isteyenler gidip hastaneleri görsünler. İnşallah 2018'de Çukurova Havalimanı'nda açılışını yapacağız. 18 Mart'ta Çanakkale köprüsünün temeli atılacak. Hedef Türkiye'yi dünya ekonomisinin en büyük 10 ekonomisinden biri yapmak. 

 

Parlamento 'evet' dedi milletimiz de maşallah 'evet' diyor. 

 

Son 200 yılımız çalkantılarla, arayışlarla geçti. Bedel ödeyen hep millet oldu. Milletin söz sahibi olduğu dönemlerde zafer yaşadık, milletin hor görüldüğü dönemlerde hüsrana uğradık. Bize ayrımcılık yakışmaz. Bir olacağız, kardeş olacağız. 

 

Türkiye siyasetin arkasında durdu, oyunlar bozuldu. Birbirimizi Allah için seveceğiz. Nisan ayında sandık geliyor. Sandıkta evet demeye hazır mıyız? İnşallah biz bunların detaylarını anlatacağız. 

 

Seçme ve seçilme yaşı dünyada 56 ülkede 18. Niye Türkiye'de de olmasın. 

 

 

 

Binali Yıldırım'ın açıklamasından satır başları:

 

Tam bin 300 yataklı herkesin ihtiyacını karşılayaak bir eser. Mersin'e helali hoş olsun. Biliyorsunuz değerli Mersinliler, Mersin'de hastaneler ek binalarda parça parçaydı. Şimdi bütün hizmetler burada 7 gün 24 saat hizmet verecek.

 

Mersin, Türkiye'nin gözbebeğidir. AK Parti iktidarı oalrak 16 katrilyon yatırım yaptık.

 

Karar verildi, millet cumhurbaşkanını seçecek. Hükümetin nasıl oluşacağına da karar verecek. Diyorlar ki rejim değişiyor. Ne rejimi kardeşim siz kafayı değiştirin. Rejimin falan değiştiği yok. Türkiye hak ettiği yolda ilerleyecek. 

 

Sadece cumhurbaşkanını seçmeyeceksiniz, 5 yıllığına cumhurbaşkanının ekibini de seçeceksiniz. Siz seçtikten sonra aradan kafayı uzatıp ben sizin seçtiğinizi istemiyorum olacak mı? Hayır diyorsanız Nisan'da evet diyeceksiniz. Türkiye'de rejimi değiştirmeye çalışanlar karşılarında Mersin'i bulur. 

 

Bu hastanede 5 bin kişiye iş verilecek. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum.(Milliyet)