Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir'deki toplu açılış töreninde Hollanda'ya tepkisini sürdürdü. Erdoğan "Benim bakanıma kapılarını kapatanlara benim de kapılarım kapalıdır".dedi.

"Buradan Avrupa'daki kardeşlerime sesleniyorum. Oralara sahip çıkın" diyen Erdoğan Avrupa planını da şöyle açıkladı. "Size yapılan terbiyesizliklere en güzel cevap. en güzel evlerde oturun en güzel işleri yapın. 3 değil 5 çocuk yapın. Avrupa'nın geleceği size bağlı" dedi.

Erdoğan, Eskişehir Valiliği önündeki toplu açılış töreninde konuşmasına, "Eskişehir'in tüm ilçelerindeki, mahallelerindeki kardeşlerime buradan sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Eskişehir, Yunus Emre'nin şehridir. Yunus Emre, 'Biz sevdik aşık olduk, sevildik maşuk olduk, her dem yeni doğarız, bizden kim usanası.' diyor." sözleriyle başladı.

Millete aşık olduklarını, milletin de bunun karşılığında teveccüh ettiğini belirten Erdoğan, büyükşehir belediye başkanlığıyla, başbakanlıkla, cumhurbaşkanlığıyla millete hizmet ettiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldiklerini vurgulayarak, "Ne zaman bizi siyaseten gömmeye çalışsalar, milletimiz bizi her seferinde ayağa kaldırdı. Hatta 15 Temmuz'da olduğu gibi canımıza kast ettiler, milletimiz gövdesini bize siper etti." diye konuştu.

Bu milletin, "Arkadaş. Yurduma alçakları uğratma sakın. Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın. Doğacaktır sana vadettiği günler Hakk'ın. Kim bilir, belki yarın belki yarından da yakın." dediğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öyle dedi, F-16'ları da durdurdu, tankları da durdurdu, topları da durdurdu, silahları da durdurdu. 249 şehit verdik, 2 bin 193 gazi. Ama 15 Temmuz destanını bu aziz millet yazdı. Ben, bu milletin bir evladı olmaktan gurur duyuyorum. Bu millete hizmet etmekten gurur duyuyorum." dedi.

 

GELİN SİZLER DE BİR OLUN

Erdoğan, şimdi el ele, omuz omuza 16 Nisan'a yürüdüklerini dile getirerek, alanda kendisini dinleyen vatandaşlara, "16 Nisan'da, 15 Temmuz'un hesabını sormaya var mıyız? 30 gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız?" diye seslendi.

16 Nisan'ın unutulmaması gerektiğini, bugünün 15 Temmuz'un bir intikamı olacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Zira 15 Temmuz'da bu milletin evlatlarına bomba yağdıranlar kimdi? FETÖ'cüler, PKK. Şimdi bunlar ne diyor? Bunlar, Kandil'den haber gönderiyor, diyor ki Kandil, '16 Nisan'da oyumuz hayır'. Pensilvanya ne diyor? 'Hayır'. Ana muhalefet ne diyor? 'Hayır'. Bakın kimler bir araya geldi görüyor musunuz? Bunların yok birbirinden farkı.

İşte şimdi ben de diyorum ki 'AK Parti'ye gönül veren kardeşlerim evet' diyorlar. MHP'ye gönül veren kardeşlerim 'evet' diyorlar. BBP'ye gönül veren kardeşlerim 'evet' diyorlar. Fakat Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül veren, HDP'ye gönül veren, Saadet Partisi'ne gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum, 'gelin sizler de bir olun, beraber olun, iri olun. Kardeş olalım hep birlikte Türkiye olalım."

 

"SANA YAZIKLAR OLSUN!"

Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bugüne kadar ne yaptıysak milletimizi daha mutlu, huzurlu, geleceğinden emin hale getirmek için yaptık. Eğitimde, sağlıkta, adalette, toplu konutta, ulaşımda, sosyal yardımlaşmada ve diğer tüm alanlarda ülkemize çağ atlattık. Çıkmış ana muhalefetin başındaki zat, huzur yok diyor, mutluluk yok diyor, refah yok diyor. Yazıklar olsun. Eline diline dursun. Sen SGK’nın başındayken hastanelerimizin halini benim vatandaşlarım bilir. İlacımızı alamıyorduk. Kuyruklarda sıraya giremiyorduk. Tedavi olamıyorduk. Kimdi o zaman genel müdür sendin. Fakat bunları yapan biz oluyoruz. Bunda yalan diz boyu. Çıksın, ‘benim dönemimdeki sağlık hizmetleri hiçbir dönemde olmadı’ der. İşte burada Yunus Emre Devlet hastanesi emrinizde. İlave de yapıldı. İnşallah Kasım’da 2 bin 100 aşkın yatak sayısıyla Eskişehir Şehir Hastanesi de emrinize giriyor. Biz buyuz, farkımız bu. Zira biz bu millete Kanunu Sultan Süleyman gibi hedef koyduk. ‘Halk içinde muteber gibi bir nesne yok devlet gibi, olmayan devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. Bir sağlıklı nefesi Devleti Aliyeyi Osmaniyeye feda eden ecdadımızın yolundayız biz. Ey Kılıçdaroğlu senin daha çok bu yolları dolaşman, gezmen gerekli. Sende hizmet aşkı yok. Dert yok. Dikili ağacın var mı sorun bakalım. Biz hepsini kendimiz için değil. Milletimizden aldığımız destekle milletimiz için yaptık.”

 

“Kardeşlerim biz faniyiz”

“Ülkemizi yeni bir yönetim sistemine kavuşturmak için çalışıyoruz” diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

“16 Nisan’da Anayasa değişikliği halk oylamasından sonra inşallah Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Sistemine geçiriyoruz. Birileri ısrarla yeni yönetim sistemini şahsıma bağlayarak izah etmeye çalışıyor. Kardeşlerim biz faniyiz. Hemen ölebilir miyiz? Ölürüz. Hepimiz o musallaya gideceğiz. Müslümansak. Hoca efendi ne diyecek. Er kişi, hatun kişi niyetine. Cumhurbaşkanı da, Başbakan da, Bakan da olsan er kişi, hatun kişi niyetine diyecek. Cenaze namazını kıldırılacaklar gömecekler. Bir daha mezara uğrarlarsa ne ala. Biz gün gelecek ebedi aleme gideceğiz. Eskişehir türküsünün dediği gibi sılayı terk edeceğiz. Ama Türkiye getirdiğimiz sistem ile 2023 hedeflerine ulaşacak. 16 Nisan’da işte bu yeni sistemi oyluyoruz.”

"Anayasa değişikliğini kötülemek için sağa dönüyorlar gençlerimize hakaret ediyorlar sola dönüyorlar parlamentoya hakaret ediyorlar ileri bakıyorlar muhtarlara hakaret ediyorlar. Bunlarla da kalmıyor birde tutup Suriyeli muhacirleri milletimize hedef göstermeye çalışıyorlar. Hollanda'daki, Almanya'daki, Avusturya'daki ırkçılar, kendi ülkelerindeki Türkler ve müslümanlar için ne yapıyorlarsa bunlarda aynı taktiği ülkemizdeki Suriyelilere uygulamaya çalışıyorlar. Klavuzu Avrupadaki faşistler olan bir partinin varacağı yer 1940'ların tek partili CHP dönemidir."

 

HOLLANDA'YA TEPKİ

Türkiye'nin bir bakanı kendi vatandaşlarıyla buluşmalk isteyince iki saat içinde olağanüstü hal ilan ediyor.

İBB'de kardeşlik sözleşmesini iptal edin dedik ettiler. Bitti bu iş.

"Bizim antidemokratik, inanç özgürlüklerine karşı, benim devletimin bakanına hem de bir bayan bakanına kapılarını kapatan ve kendi toprağım sayılan konsolosluğuma sokmayanlara bizimde kapılarımız kapalıdır. Benim Dışişleri Bakanıma uçuş yasağı getirenler kusura bakmasınlar, bundan sonra bizim de uçuş yasağımız vardır."

 

SIKIYSA KİPAYI 'DA YASAKLASANA

AB Adalet Divanı başörtüsünü yasaklıyor. Bıktık ya bıktık. Hani din özgürlüğü vardı, hani inanç özgürlüğü vardı. Sıkıysa kipayı da yasaklasana. Bunlar çok yüzlü, çok."

 

AVRUPA'DA YAŞAYAN TÜRKLERE ÇAĞRI

Buradan Avrupa'daki kardeşlerime sesleniyorum. Oralara sahip çıkın. Size yapılan terbiyesizliklere en güzel cevap. en güzel evlerde oturun en güzel işleri yapın. 3 değil 5 çocuk yapın. Avrupa'nın geleceği size bağlı

 

DALGA MI GEÇİYORSUN?

"Oturur bir kahvaltı yaparız yemek yeriz" geç onları geç! Hale bak sen dalga mı geçiyorsun? Sen kendi çıkarın için her türlü haydutluğu yapacaksın. Ondan sonra hiçbir şey olmamış gibi devam edeceksin. Bu ülke kendine dostluk edene nasıl vefa ve dostluk ediyorsa. Bu ülkeye düşmanlık edene de bedelini ödetmek zorundayız. Aksi takdirde milletimize mahcup oluruz. Maskelerini çıkarmaya, ağızlarındaki baklayı ucundan kıyısından da olsa çıkarmaya başladılar.

 

BUNA DA HAYIR DİYEBİLİRLER Mİ?

Türkiye'yi anlayan anlıyor. Anlamayan inadına devam ediyor. Türkiye'deki Hayırcıları biz yeni tanımadık. Eskiden biliyoruz onları. Karşı çıktıkları köprülere yollara bakın giriyorlar mı? Geçiyorlar mı? Şimdi Çanakkale köprüsüne de HAYIR diyebilirler mi? Sıkıysa desinler! Dersler ama üzerinden geçerler. Bunlar hep yanıldı.

CHP'ye gönül veren kardeşlerime üzülüyorum. Ana muhalefetin başıundaki zata soruyorlar. 'Evet' çıkarsa istifa edecek misiniz." diye soruyorlar "neden istifa edeyim" diyor. Daha önce dedi de istifa tti mi . 7 kez seçim kaybetti istifa etti mi?

 

GENÇLERE ÇAĞRI

Delikanlıları genç kızları ile tüm gençlere güveniyoruz. Temsilcilerini mecliste görmek istiyoruz. Gençler 30 gün var sandıkları patlatmaya hazır mısınız.(Vatan)