Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "Bedelli askerlik kanunun da bu hafta hayata geçirerek o konuda da sözümüzü tutmuş olacağız. Biz yığılmaları önlemek için sürekli bedelli askerlik kanunu çıkartmak zorunda kalıyoruz. Bu durum askerlik meselesini daha köklü bir anlayışla ele almamız gerektiğini gösteriyor. Türkiye'yi bedelliye ihtiyaç kalmayan bir duruma getireceğiz" dedi. Erdoğan bedelli askerliğin 21 günden aşağı düşmeyeceğini söyledi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Bakan Yardımcılarımızın atamalarını yaptık. Bakanlarımız kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili eylem planları hazırlıyor.Kısa vadeli programımızı hemen uygulamaya geçireceğiz. OHAL'i kaldırmış olmamız önemli bir adımdır. Söz verdik sözümüzü yerine getirdik. Ne aldanan olacağız ne aldatan olacağız dedik bu gerçeği uygulamaya bir kez daha geçirmiş olduk.

Terörle mücadele ihtiyaç duyulan düzenlemeler Meclisimiz tatile girmeden hayata geçecek. Bedelli askerlik kanunun da bu hafta hayata geçirerek o konuda da sözümüzü tutmuş olacağız. Biz yığılmaları önlemek için sürekli bedelli askerlik kanunu çıkartmak zorunda kalıyoruz. Bu durum askerlik meselesini daha köklü bir anlayışla ele almamız gerektiğini gösteriyor. Türkiye'yi bedelliye ihtiyaç kalmayan bir duruma getireceğiz. Bununla birlikte Türkiye'nin askerlikle bağlarının kopmasını da istemiyoruz. Türk milleti asker bir millettir.

"HER ZAMAN OHAL İLAN ETME YETKİMİZ VAR"

Terörle mücadelede güvenlik güçleri ve valilerimize özel imkanlar sağlanıyor. Ayrıca ihtiyaç duyulan her zaman ülke genelinde OHAL ilan etme yetkimiz vardır. Böyle bir ortamda ülkemizi kimsenin çıkardığı kanunlar yüzünden eleştirmeye hakkı olamaz. Bizim için önemli olan kimin ne dediği değil ülkemizin neye ihtiyacı olduğudur.

"MÜNBİÇ'LE YENİ DÖNEMİ AÇIYORUZ"

Ülkemizi tehdit eden terör örgütlerinin yeni hedefi Suriye'yi adım adım güvenli hale getiriyoruz. 4 bin kilometrekare alanı güvenli yaşanacak hale getirdik. Şimdi ABD ile vardığımız mutabakat çerçevesinde Münbiç'le yeni dönemi açıyoruz. Teröristlerin yanlarında yer alanları da asla unutmayacağımızı da belirtmek isterim.

"İSRAİL'İN TERÖR DEVLETİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

Hiç şüphesiz bölgemizdeki en mazlum coğrafya Filistin'dir. İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği saldırılar insanlık suçudur. Sivil Filistinlilerin üzerine tankıyla, topuyla giden İsrail terör devleti olduğunu gösterdi.

Asıl vahim olanı ise dünyanın katledilen Filistinlileri görmezden gelmiş olması. Ortada bir savaş yok. Ortada sadece İsrail yönetiminin Filistinlileri saldırıları ve uyguladıkları vahşet vardır. Saldırılar İsrail'in ulus devlet kanunu ile meşrulaşmaktadır. İsrail'in bu düzenlemeden sonra siyonizm faşizm ile ilgili söyleyecek hiç bir sözü kalmamıştır. Hitler'in ruhu İsrail'in bazı yöneticileri arasında yeniden hortlamıştır.

"DÜNYAYI İSRAİL'E KARŞI HAREKETE GEÇMEYE DAVET EDİYORUZ"

Bu tüm yahudileri tehlikeye atan bir adımdır. İsrail'in bu kanununa ses çıkartmamaları da ayrı bir ikiyüzlülüktür. Bu durumda İsrail'in attığı bu adımla kalmayacağı bölge ve tüm dünyayı kana, ateşe, acıya boğacağını varsaymamız gerekiyor. Bugün susanlar yarın yaşanacak daha büyük acıların müsebbibi olacaktır.Türkiye olarak Filistin'in yanında olmayı sürdüreceğiz. Tüm dünyayı, sivil toplum kuruluşlarını, medyayı İsrail'e karşı harekete geçmeye davet ediyoruz.

"TÜRKİYE'NİN BÜYÜMESİNİ ENGELLEYEMİYORLAR"

Bugün Türkiye her alanda bölgesinin ve dünyanın itibarlı ülkesi haline gelmişse en büyük pay milletimize inancımızdır. Nice tuzağı bu sayede bozduk. Tüm milletimiz emin olsun ki kazandıklarımız karşısında ödediğimiz faturaların kıymeti harbiyesi yoktur. Yakında ekonomik anlamda büyük kazanımlar elde edeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye'nin büyümesini engelleyemiyorlar.

"İŞSİZLİK TEK HANELİ RAKAMA İNECEK"

Biz geldik devletin memuruna işçisine borcunu ödedik. Bunları anlatmamız lazım. 15 yıl geçti yapılanların hepsi unutuldu. İstihdamda 28,5 milyon kişiyle tarihi bir zirvede bulunuyoruz. Bu büyük istihdam rakamına rağmen işsizlik yüzde 10'lar seviyesinde. İnşallah tek haneli rakama indireceğiz. Turizmde hareketli bir sezon yaşıyoruz. Turizm gelirlerinde rekor kıracağız.

Bizden önceki iktidarlar hep borçlandı. IMF'nin kapısında borç istediler. 9 Temmuz'daki yemin töreninin ardından yürürlüğe giren yeni yönetim sistemimizle hedeflerimize kararlılıkla yürüyeceğimiz bir zemine kavuştuk. Buradan uluslararası yatırımcıları Türkiye'ye güvenmeye davet ediyorum. Büyük yatırımcıların muhatabı artık doğrudan Cumhurbaşkanlığı olacak.

"18 AĞUSTOS'TA KONGREMİZİ YAPIYORUZ"

Bundan sonra önümüzde mahalli idareler seçimi var. AK Parti olarak 18 Ağustos'ta olağan büyük kongremizi yapıyoruz. Kongrenin ardından çalışmalarımızı hemen başlatacağız.

"BAŞKA PARTİLER OLAĞANÜSTÜ KONGRELERLE UĞRAŞABİLİR"

Özellikle 1 Kasım'a göre oy kaybettiğimiz yerleri anlamaya çalışıyoruz. Çıkardığımız sonuçları bir sonraki seçim için ders haline dönüştürüyoruz. Başka partiler kendi iç çekişmeleriyle olağanüstü kongreleriyle uğraşabilirler. Bizim böyle bir gündemimiz yok. Milletimiz bizden dertlerine derman olmamızı bekliyor. Ben buradan milletimize sesleniyorum, partimizin teşkilatlarına sesleniyorum. Milletimizin verdiği mesajlarım almaz eksikleri gidermeden sandığa gidersek bu bize yakışmaz.

Şu anda diğer partilerin halini görüyorsunuz değil mi? Biz onların durumuna asla düşemeyiz bize yakışmaz. Bize gururlanmak, kibir asla yakışmaz. Biz tevazuu elden bırakmayacağız. Mütevazi olacağız Mevlana'nın dediği gibi toprak gibi olacağız.

"EHLİYET LİYAKAT ARIYORUZ"

Kimlerin devam edeceğini kimlerin değişeceğini buna göre belirleyeceğiz. Elbette ehliyet liyakat aradığımız niteliklerdir. Şu anda önümüzde 7 aylık bir süreç var.Pazar günü Meclisimiz kapanıyor. Bütün arkadaşlarım seçim bölgelerine dönüyorlar. Mart'ın hazırlıklarına başlamış olacağız. Bizim için durmak yok.

Gençler 25-26 Ağustos anma törenlerine hazırlanın. Teşkilatımız zaten her türlü hazırlığı yapıyor. Hep birlikte arazide el birliği içerisinde Türkiye'yi büyütmek için çalışacağız.

Erdoğan çıkışta gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Erdoğan şunları söyledi:

(Bedelli askerlik) Bedelli askerlik 21 günden aşağı düşmeyecek. Tartışılır bir şey yok.

(Mesut Özil'in Alman Milli Takımı'nı bırakması) Dün gece Mesut Özil'le görüştüm. Takındığı tavır yerli ve millidir gözlerinden öpüyorum. Alman milli takımın başarısı için ter döken gence ırkçı bir yaklaşım doğru değil. (F35'ler konusu) Teslim edilmemesi söz konusu değil.(Posta)