Erdoğan'ın açıklaması şöyle; Tüm İslam aleminin bayramanın mübarek olmasını diliyorum. Bayramın insanlık için barışa vesile olmasını diliyorum. Malesef ki ülkemizde terörle verdiğimiz mücadele bayram ya da normal zaman demeden devam ediyor. Şu an Suriye'de bütün bölgelerde yoğun şekilde devam eden ateşler, uçaklarla bombardımanlar, sözlerde durulursa ateşkes söz konusu. Bunda başarılı olunursa bir hafta daha devam eder. G20 zirvesinde Putin ve Obama ile ağırlıklık olarak bu konuları işledik.  

Bütün hassasiyetimiz gerek bölgede, gerek ülkemizdeki operasyonlarla da sukunetin sağlanmasıdır. Polisimiz, askerimiz ve köy korucularımız aynı kararlılıkla buna devam ediyor. Arzumuz birinci derecede huzurun temini noktasında devletin koyduğu kurallara  A'dan Z'ye herkesin uymasıdır. Bazen şöyle haberler okuyoruz, tarafalr diye bazı ifadeler kullanılıyor. Hiçbir zaman devlet, terör örgütünü taraf olarak değerlendirilmez. Şu an hükümetimiz bu anlayış içerisinde.

FIRAT KALKANI

Bizim en baştan itibaren bir planımız vardı. Fırat Kalkanı, sınırlarımızı tehditten temizleme harekatıdır. Bu tehdit sınırlarımızda bitene kadar devam edecek. Burayı terör koridoru olmaktan çıkarıp, barış koridoru haline getirmek zorundayız. 

BELEDİYELERE KAYYUM

Yeni bir şey değil, bana göre geç atılmış bir adımdır. Daha önce de temennimdi.  Siz kalkıp da terör örgütlerine destek veremezsiniz, böyle bir yetkiniz yok. Oralarda hayatı aksatmak için hendek açılır mı? Bunlar devletin desteğini buna kullandılar. Hepsi tespit edildi. Görüntülü olarak tespit edildi hem de...  Yargı kararını verdi. Bunların bazılar zaten tutuklu. Çoğunda valilerin üs kordinesinde buralarda yönetimler başlamıştır. (vatan)