Rize'deki il kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO tatbikatındaki skandala değindi. "Bazı hataları aptallar değil alçaklar yapar" diyen Erdoğan, olayın kuru bir özürle geçiştirilemeyeceğini de söyledi. Erdoğan, konuşması sürerken vefat ettiği haberi gelen Naim Süleymanoğlu'nun ailesine de başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de partisinin il kongresinde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Rize'nin gönlümüzdeki yer ayrıdır. Her şehrimizi ayrı ayrı severiz. Bunu için tek vatan tek bayrak tek millet tek devlet diyoruz ama birileri bunu anlamıyor. Şimdi hedefimiz dünyada ilk 10 ekonominin arasına girmek. Bu ülkeyi başımıza yıkmak isteyen o kadar çok güç var ki başka türlü başa çıkamayız.Milletimizden ayrılamayız. Öyle bir şey olursa halimiz yaman olmaz duman olur. Ülke bütünlüğünün ortadan kalktığı hiçbir yerde huzur ve güven göremezsiniz. Bunu için ülkemize dört elle sarılacağız. Bizi biz yapan değerlere sıkı sıkıya sahip çıkacağız ki ayakta kalabilelim.Ekonomimiz güçlü olacak, üretim, ihracat, istihdam, yatırımlar kesintisiz sürecek ki önümüzü görelim. 

IMF bizden borç istedi. Arkadaşlara verin dedim. Baktılar Türkiye veriyor, vazgeçtiler. Biz meseleleri aşmak için gereken gayreti göstermezsek yaptığınız işin adı tevekkül değil tembellik olur. Bize düşen görev gücümüzün yettiğinin ey iyisini yapmaktır.

"YENİ BİR ŞEYMİŞ GİBİ ALGILANDI"

AK Parti hiçbir zaman kendini sorgulamaktan imtina etmeyen bir partidir. Ana muhalefet partisi sadece iftirayla ve tali işlerle uğraşmıştır. Son günlerdeki değişim söylemimizin bazıları tarafından sanki ilk defa olan bir şeymiş gibi algılandığını görüyorum. Halbuki biz, kendimizi sineye çekme, sorgulama işine yeni başlamadık. En başından beri bu anlayışla hareket ediyoruz. Çünkü bizim inancımıza göre Allah'tan başka hiçbir varlık layüsel değildir, sorgulanamaz değildir. Faniler olarak bizlerin eksiği hatası olacaktır. Önemli olan bunu kabul edecek düzeltme yoluna gidebilecek erdemdir.

"APTALLAR DEĞİL ALÇAKLAR YAPAR"

AK Parti iç meselelerine hapsolma hakkına sahip değildir. Görevimizi yapmaya çalışırken hem içerden hem dışardan saldırılara maruz kalıyoruz. Bu saldırılar şahsımıza ve partimize değil ülkemizedir.

Türkiye güçlendikçe ülkemize ve dolayısıyla bizlere yönelik hücumların şiddeti de artıyor. İşte daha dün, Norveç'teki NATO tatbikatında sergilenen terbiyesizliği sizler de takip ettiniz. Bazı yanlışlar vardır ki onları aptallar değil ancak alçaklar yapar. Bu da işte böyle bir hadisedir. Şahsımı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alan bu terbiyesizliği, NATO içinde bir süredir varlığını müşahede ettiğimiz çarpık bir bakış açısının dışa vurumu olarak anlıyorum. NATO'nun güvenirliği tüm üye ülkeler nezdinde sorgulanabilir hale gelmiştir. NATO'daki terbiyesizlik kuru bir özürle geçiştirilemez.

S400 TEPKİSİ

Suriye'den ülkemize yönelik tehditlerin zirveye çıktığı bir dönemde füze savunma sistemlerini geri çekerek Türkiye'ye yönelik bir saldırı durumunda harekete geçilmeyebileceği intibasını veren NATO'nun güvenirliği, tüm üye ülkeler nezdinde sorgulanır hale gelmiştir. Biz kendi güvenliğimizi sağlamak için Rusya'dan S400 hava savunma sistemleri almaya kalktığımızda, ittifakın önde gelen kimi ülkeleri tarafından ortaya konan tepki de bu çarpıklığı teyit eder mahiyettedir.

Aynı sistemin bir alt sürümünü satın alan ülkeler Yunanistan, Slovakya, Bulgaristan'a ses çıkarmayanlar nasıl oluyor da Türkiye'ye ses çıkarıyorlar. Kusura bakmasından Türkiye adım atacağı zaman birilere sorarak kararını vermeyecek.

Buradan NATO ve diğer müttefiklerimize açıkça ifade ediyoruz, biz S400'leri aldık, iş bitti. Finansman konusundaki detayları konuşuyoruz. En yakın zamanda bu sistemi ülkemizde kuracağız.

"BİZ ANLAMADIK, YUTTUK BUNU"

Kimi zaman FETÖ olan kimi zaman da başka isimler taşıyan örgütler imal ediyorlar. Aslında hepsi de eli kanlı katiller sürüsünden ibaret. Hep aynı, sadece ambalajı ve etiketi değiştiriyorlar. İşte SDG olayında olduğu gibi yani PYD/YPG, kalktılar dediler ki 'Bu anlaşıldı, bunun ismini değiştirelim.' Diyen kim? Amerika. Ne yaptılar ismini? SDG, Suriye Demokratik Güçleri, sevsinler sizi. Biz anlamadık, yuttuk bunu. Artık bunların hepsini biliyoruz. Bu fabrikada üretilen örgütler, ihtiyaca göre tedavüle sokuluyor. Gerektiğinde tadilata tabi tutuluyor, gerektiğinde ise imha ediliyor.(Ntv)