Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad 'Suriye'nin egemenliğine bağlı kaldığı süre boyunca Birleşmiş Milletler'in seçimlerde rol almasından memnun kalacaklarını' söyledi. Ayrıca Esad ABD'ye bağlı tüm güçleri 'hain' olarak nitelendirdi. Suriye Devlet Başkanlığı ofisinden yapılan açıklamaya göre Devlet Başkanı Beşar Esad,  'Suriye'nin egemenliğine bağlı kalındığı sürece,  siyasi çözüm süreci kapsamında yapılacak olası seçimlerde  Birleşmiş Milletler'in rol almasından memnun kalacaklarını' söyledi. Ayrıca Başkanlık ofisinin sosyal medya hesabından paylaşılan bir iletide, Suriye'nin doğusundaki Hmeimim Üssü'ne giden Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitry Rogozin ile düzenlenen bir toplantıda Esad'ın, ABD destekli güçleri "hain" olarak nitelendirdiği bilgisi paylaşıldı.

"ABD destekli Kürt savaşçılar vatan hainidir " 

BBC ise  Beşar Esad'ın Hmeymim Askeri Üssü'nde Rusya Başbakan Yardımcısı Dimitri Rogozin ile görüşmesi sonrası gazetecilere yaptığı açıklamalarda "ABD destekli Kürt savaşçılar vatan hainidir " ifadesini kullandığını belirtti.

 Haberde Esaf'ın 'Kürtler' olarak tanımlananlardan bahsederken aslında sadece Kürtlerden bahsetmiyoruz. Başta ABD olmak üzere yabancı bir ülkenin çıkarına hizmet edenler, vatan hainidir" dediği aktarıldı.

 Suriye'nin resmi haber ajansı SANA ise Esad'ın "Herhangi bir yabancı devletin komutasında çalışan, vatanına, halkına ve ordusuna karşı olan herkes diğer taraflarca adlandırılmasının önemi olmaksızın vatan hainidir" dedi ifade edildi.(Vatan)