Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nden Foça Belediye Başkanlığı için Aday Adaylığı dosyasını teslim eden Saniye Bora Fıçı, Foça’nın adayının kadın olması gerektiğini savundu. İzmir’de ki bazı ilçelerde seçimlere kadın adaylarla girilmesinin partiyi de güçlendireceğini iddia eden Fıçı hizmetlerde kadın hassasiyetinin önemine dikkat çekti.

 

CHP Foça Belediye Başkan Aday Adaylığı için dosya veren 2 kadın adaydan biri olan (diğeri Yüksek Mimar Gülderen Özafacan Zeğerek) Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi İşletmecisi  Saniye Bora Fıçı 2003 yılından beri parti üyesi olduğunu, aktif görev yaptığını ve Foça’ya kadın hassasiyetiyle hizmet zamanının geldiğini söyledi.  Saniye Bora Fıçı; “Yaklaşık 20 yıldır kurduğum Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini işletiyorum. Pek çok sivil toplum kuruluşunda aktif rol üstlendim. 2009-2013 döneminde İzmir Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkan Yardımcılığı yaptım. Halen İTO Meclis, İZSİAD, İzmirli İş Kadınları Derneği, Ege İş Kadınları Derneği ile kurucularından olduğum Özel Eğitim Kurumları Derneği yönetim kurulu üyelikleri  görevlerini yürütüyorum. 2015 yılında CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı görevini yaptım. Bir sonraki dönem Kadın Kolları İl Başkan adaylığına talip oldum. En çok oy alan ikinci kişi idim. Şimdi de güzel Foçam için yola çıktım. Tarihi, doğası, denizi, havası, insanıyla Foça’yı dünyanın tanıyacağı bir turizm kenti yapmak istiyorum. Bunun için çalışmak bir Foçalı olarak boynumun borcudur” diye konuştu.

Fıçı;  sosyal belediyecilik anlayışıyla Foça’nın başta doğasını, yeşilini, doğal yapısını, insanını, kültürünü, kadınını, çocuğunu, yaşlısını, engellisini koruyacak projelerle hizmete hazır olduğunu sözlerine ekledi.