Partide kadın üye sayısını arttırmaları ve kadınların görev almak için daha aktif rol almaları gerektiğini söyleyen Güven, İlçe kadın kolları başkanlarını da referandumdaki çalışmaları sebebiyle birer plaket verdi. CHP İzmir İl Başkanlığındaki toplantının açılış konuşmasını, CHP İzmir İl Kadın Kolu Başkanı Nurşen Balcı yaptı. 

 

BALCI: EVET DİYENLERDE BİLMEKTEDİR..

Balcı konuşmasında "Kadınlara ve kadın kollarımıza çok değer veren bir il başkanına sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Sizlerin huzurunda hem verdiği desteklerden dolayı, hem de bizlere bugün verilen plaketler için kendisine çok teşekkür ediyorum.Referandumda, İzmir'in 30 ilçesinde de  Hayır çıkmasında kadınlarımızın emeği çok büyüktür. Kadınlarımız büyük sıkıntılar içinde fedakarca çalışmıştır.Referandumda hayır'ın kazandığını, referandumda evet diyenlerde bilmektedir.Kadınlar olarak inançlıyız ve mücadelemizi daha da büyüterek sürdüreceğiz. Tüm ilçe kadın kolu başkanlarıma ve yöneticilerime bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

 

GÜVEN: AKP'NİN YENİLGİSİ TESCİLLENMİŞTİR

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven'de kadınlara seslenerek, referandumda yaptıkları çalışmalar için teşekkür etti. Güven konuşmasında, yeni kadın üye ve kongre mesajları da verdi. Asuman Ali Güven şunları söyledi.

16 Nisan'da kadınlarımız gerçekten takdir edilecek ve gurur duyulacak bir çalışma sergilediler. İzmir'de devletin tüm imkanları, bürokratları ve yandaş medyası karşımızda çalıştı ama, başta siz kadınlar olmak üzere ortaya koyulan mücadeleyle AKP ağır bir yenilgiye uğratıldı. AKP'nin İzmir'deki başarısızlığı artık tescillenmiştir. Bunun etkileri görülmeye başlandı bile. Elbette İzmir'deki Hayır zaferini öncelikle İzmir halkına borçluyuz. Partimizin bu yolda verdiği mücadelede de aslan payı kesinlikle kadınlarımızındır. Kadınlarımıza daha öncede bu başarıları için teşekkürlerimizi sunmuştuk. Geçtiğimiz organizasyonlarda aramızda olamayan ilçe başkanlarımıza da bugün burada plaketlerini sunacağız. Partimizde teşekkür ve takdir etmek zaman zaman unutulabiliyor. Biz il yönetimi olarak bu dönemde, emek harcayanlara teşekkür etmeyi, onurlandırmayı bir parti geleneği haline getirmeye çalışıyoruz. Referandumun en özverili çalışanları kadınlarımızdır. Böyle olunca da zafer kaçınılmaz oluyor. Tüm kadınlarımıza bir kez daha, partimize yakışan bu mücadeleleri için canı gönülden teşekkür ediyorum.

YENİ ÜYELER KAZANDIRMAMIZ ŞART

Güven, Kadın kolları başkanlarına partiye yeni kadın üyeler kazandırılmasının çok önemli olduğunu söyleyerek "Mücadeleye devam edeceğiz elbette, ancak bu mücadelede aramıza yeni neferler katmalıyız. Bu işi lütfen çok önemseyiniz. Başta referandumda yanımızda çalışan gönüllü kadınlarımız olmak üzere, partimize yeni kadın üyeler kazandırmamız şart. Bu konuda sizlere yürekten güveniyorum" dedi.

 

ADAY OLUN, HAKKINIZI BEN KORUYACAĞIM

CHP'de Haziran ayı itibariyle başlayacak olan kongre sürecine ilişkin mesajlarda veren CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven "Partimizi kongreler ve kurultaylar partisi yapmak isteyenler var.  Bu dönem artık eskide kalmıştır. Partimiz olağan kongreler sürecine girmiştir. Siz kadınlardan isteğim mahallelerinizde, ilçelerinizde ve ilde yapılacak tüm seçimlerde aday olun, aktif rol oynayın. Kadın kotasının muhakkak uygulanmasını sağlayız.  Her ne sıkıntınız olursa bana ulaşabilirsiniz. Bu dönemde söz veriyorum hakkınızı koruyacağım. Emeği harcayan kadınlarımız hak ettikleri görevi de elbette alacaklardır" dedi.

Konuşmaların ardından, kadın kolu ilçe başkanlarına plaketleri verildi. Kadın kolu başkanlarına plaketlerini CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı, CHP İl Başkan Yardımcısı Hatice Tatlı ve İl Kadın Kolu Yönetim Kurulu Üyeleri takdim etti.