EGE MECLİSİ - İYİ Parti İzmir kurucularının başlattığı ve etkisi ülke çapına yayılan çarşaf liste talebi en üst düzeyden de destek gördü. Tüm üst kurul delegelerinin çoğunluğuna yayılan demokrasi mücadelesine, Genel Başkan Meral Akşener kayıtsız kalmadı ve Cumartesi günü gerçekleştirilecek kurultayda partinin üst yönetimini belirleyecek olan Genel idare kurulu  ve Merkez disiplin kurulu üyelerinin seçimlerinin çarşaf listeyle yapılması yönünde karar aldı.

Genel Merkez de yapılan haftalık divan toplantısı sonrası yapılan açıklamada Genel başkan Meral Akşener'in çarşaf liste yönteminin en demokratik yol olduğunu ve üst kurul delegelerinin iradelerinin sonucunda bir seçim yapılmasının en doğru yöntem olacağının kararının alındığı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde bu hususta ülke genelinde bir çalışma başlatan ve  yapılan çalışmaya destek olan üst kurul delegeleri adına açıklama yapan Seferihisar kurucu ilçe başkanı ve İYİ Parti üst kurul delegesi Kürşad CEBECİ, "Genel Başkan Meral AKŞENER'in tabanın sesine,delegenin iradesine ve bu yönde yaptıkları çalışmaya kayıtsız kalmayacağına inandıklarını belirtmişti. Başlangıçta kimsenin ihtimal vermediği bir mücadeleye inanarak devam ettiklerini aktaran Kürşad CEBECİ, "Parti içi demokrasi açısından çok önemli bir karar,bu kararın alınması sürecinde ki mücadelemizin Genel başkanımız Sayın Meral AKŞENER tarafından dikkate alınacağına inancımız tamdı. Neticede Genel Başkanımız bize destek verdiğini çarşaf liste kararı alarak göstermiş oldu.Demokrasiyi içselleştirmiş ve tabanının,delege iradesinin hakim olacağı bir kurultay yaşanacağını,demokrasi örneği olacak bu kurultayımızın,hem partimiz hem de ülkemiz açısından hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz" dedi.