EGE MECLİSİ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sahadaki programlarını Buca ilçesinde sürdürdü. Gaziler, Şirinkapı, Kuruçeşme, Buca Koop, Çamlıpınar ve İnönü mahallelerine giden, muhtarları ziyaret edip vatandaşlarla buluşan Kaya'ya, AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan da eşlik etti. 

BUCA KOOP. VE YILDIZ MAHALLESİ'NE YENİ OTOBAN KAVŞAĞI

Buca'ya iki yeni otoban bağlantı kavşağı müjdesi veren Kaya, İzmir Çevre Yolu Yıldız Mahallesi Kavşağı ve 6. Sanayi Sitesi katılma kolu yapım işinin ihalesinin yapıldığını, yüklenici firmayla sözleşmenin imzalanarak Ekim ayında inşaata başlanacağını söyledi. İzmir Çevre Yolu Projesi'nin ilk etabında yapımı tamamlanan Buca Kavşağı'nın geçen zaman içerisinde trafik yoğunluğunun artması ile beraber yetersiz kaldığını belirten Kaya, gerek Bornova-Buca yönünde gerekse Buca-Bornova yönünde trafik akışında sorunlar oluşması sebebiyle Yıldız Mahallesi Kavşağı yapımına karar verildiğini ifade etti. 

6.SANAYİ SİTESİ VE OTOKENT'E ULAŞIM KOLAYLAŞACAK

İzmir Çevre Yolu Projesi'nin ilk etabında 6. Sanayi Sitesi ve Otokent ayrılma kolunun daha önceden yapıldığını hatırlatan Kaya, yeni ihale bünyesinde bu bölgeden de otoyola katılma kolu yapılarak İzmir Çevre Yolu'na bağlantı sağlanacağını söyledi. Özellikle 6. Sanayi Sitesi ve Otokent aksındaki yoğunluğun bu bölgeye yapılacak yeni kavşak ile ortadan kaldırılacağını ifade eden Kaya, "İzmir Çevre Yolu'nu kullanarak, Otokent ve çevredeki işyerlerine gelen vatandaşlarımız, yeniden otoyola çıkıp, Karabağlar'daki Balçova Kavşağı'na gitmek zorunda kalmayacaklar. Başbakanımız Binali Yıldırım, bölgedeki esnaflarımız ve vatandaşlarımızın talebi üzerine gerekli talimatları verdi. Kısa sürede tamamlanacak olan yeni bağlantı yolları esnafın ve bölge halkının sorununu çözecek. Mevcut Çevre Yolu'na yapılacak bu iki yeni kavşak sayesinde kent içi trafiğinde de ciddi rahatlama sağlanacağını söyleyebiliriz. Karayolları sorumluluk alanı içerisinde kalan bölgelerde yaptıkları ciddi çalışmalarla İzmir trafiğini rahatlatacak çözümleri ortaya koyan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan başta olmak üzere, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal'a ve Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu'na teşekkür ediyoruz. Başbakanımız Binali Yıldırım'ın dediği gibi, laf üstüne laf değil taş üstüne taş koyuyoruz." dedi. Buca'daki programlarının son durağında İnönü Mahalle Temsilciliği'ni ziyaret eden Mahmut Atilla Kaya, burada partililerle bir araya geldi.