AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Göztepe'nin kuruluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma gerçekleştirdi. 14 Haziran 1925'te kurulan Göztepe'nin Türkiye'nin en köklü spor kulübü olduğunu ve Avrupa kupalarında yarı final oynayan ilk Türk takımı olduğunu hatırlatan Kaya, "Sevdamız, tutkumuz, heyecanımız, coşkumuz, şanlı Göztepe'mizin 92. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Daha nice başarı ve gurur dolu yıllar bizimle olsun" dedi. 

İZMİR, TÜRKİYE'YE FUTBOLU ÖĞRETEN ŞEHİRDİR

TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Türkiye'deki futbol tarihinden ve Göztepe'nin başarılarından da bahseden Kaya, Türkiye'de futbolun ilk oynandığı yer olan İzmir'in Süper Lig'de temsil edilecek olmasının önemine dikkat çekti. İzmir'in Türkiye'ye futbolu öğreten kent olduğunu hatırlatan Kaya, "Bir Futbol Ligi'nin ilk defa kurulduğu yer İzmir'dir. Türkiye'ye futbolu öğreten kent olan İzmir, uzun yıllar sonra nihayet yeniden Süper Lig'de Göztepe ile temsil edilecek. Mutluyuz, gururluyuz" şeklinde konuştu. 

ANADOLU'NUN GERÇEK EFSANESİ GÖZTEPE

Göztepe'nin Anadolu'nun gerçek efsanesi olduğunu belirten Kaya, "Avrupa Kupaları'nda çeyrek finale ve yarı finale yükselen ilk Türk takımı Göztepe'dir. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanan ilk Anadolu takımı, Göztepe olmuştur. İki defa Türkiye kupasını, iki defa Cumhurbaşkanlığı kupasını kazanan, Federasyon Kupası Şampiyonu olan Göztepe, Anadolu'nun gerçek efsanesidir. Bu efsanenin kurucularını unutmamız mümkün değildir. 14 Haziran 1925 tarihinde, vapur iskelesi yanındaki Mez Gazinosu'nda toplanarak kulübümüzün temellerini atan Kurucu Fahri Başkan Kazım Dirik'i, Başkan Fehmi Simsaroğlu'nu, İkinci Başkan Turan Dirik'i, Mühendis Aziz Bey'i, Mustafa Bey'i, Murtaza Bey'i, Öğretmen Şerif Bey'i, Alaattin Bey'i, Adil Burgaz'ı ve ilk Genel Kaptanımız Ahmet Özgirgin'i bugün rahmetle ve minnetle anıyoruz" sözlerini sarf etti. 

EFSANE KADROYU UNUTMADI 

Konuşmasında sarı-kırmızı rengi Avrupa'ya ezberleten efsane kadroyu da unutmayan Kaya, Göztepe'nin efsane kadrosundaki isimlere tek tek teşekkür etti. Efsane kadroya ve efsane kadronun başındaki isim olan Adnan Süvari'ye minnettar olduklarını belirten Kaya, "Efsane kadromuzun futbolcuları Ali Artuner, Mehmet Işıkal, Çağlayan Derebaşı, Hüseyin Yazıcı, Mehmet Aydın, Nevzat Güzelırmak, Ertan Öznur, Nihat Yayöz, Fevzi Zemzem, Gürsel Aksel ve Halil Kiraz'ı unutmak asla mümkün değildir. Ve tabi bu kadronun mimarı, Göztepe'mizin efsane Teknik Direktörü rahmetli Adnan Süvari'yi unutmamızın mümkünatı yoktur. Onun yumruğunun sesi sadece İstanbul'dan değil, tüm Avrupa'dan duyulmuştur" dedi. 

BAŞKAN SEPİL VE EKİBİNE TEŞEKKÜR 

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ve ekibine, teknik heyet ve futbolculara da tek tek teşekkür eden Kaya, "Göztepe'ye kulübün buhranlı döneminde sahip çıkan, çocukluğundan beri armaya sevdalı, Göztepe'nin efsane başkanı olmayı çoktan hak etmiş Mehmet Sepil'e buradan selamlarımı gönderiyorum. İnandı, çalıştı ve başardı. Bu başarının en büyük mimarlarından birisi kendisidir. Tebrik ediyorum ve bir taraftar olarak kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Yöneticilerimiz Talat Papatya, Kerem Ertan, Can Kestelli, Doğan Mutlu, Tunay Ece, Ayşe Nüket Sepil, Adil Artuner, Fatih İncekara, Ersen Akbeniz, Mustafa Tanıl, Tayfun Önür, Doğuş Bayır ve Barış Akyelliye teşekkür ediyorum. Teknik Direktörümüz Yılmaz Vural ve ekibine, bir önceki Teknik Direktörümüz Okan Buruk'a, futbolcularımızın her birine, sağlık ekibinden, aşçısına tüm kulüp çalışanlarına emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" ifadesinde bulundu. 

BAŞBAKAN YILDIRIM'A ŞÜKRAN BORÇLUYUZ

İzmirli Başbakan Binali Yıldırım'a da şükran borçlu olduklarını belirten Kaya, "İzmir'in Başbakanı Sayın Binali Yıldırım'a şükran borçluyuz. O, İzmir'in önüne bir vizyon koydu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ortaya koyduğu hedeflerin, lafla, ideolojiyle değil, hizmetle, icraatla sağlanacağını, bu hedeflere yan gelip yatarak değil çalışarak ulaşabileceğini net bir şekilde ortaya koydu. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz" dedi. 

DESTEK VERENLER UNUTULMAZ

AK Partili, CHP'li ve MHP'li İzmir Milletvekillerine, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ve ilçe belediye başkanlarına da destekleri için teşekkür eden Kaya, "AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hamza Dağ olmak üzere tüm AK Parti İzmir Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Başta Tacettin Bayır, Musa Çam ve Murat Bakan olmak üzere tüm İzmirli CHP Milletvekillerine, MHP İzmir Milletvekilleri Oktay Vural ve Ahmet Kenan Tanrıkulu'na teşekkür ediyorum. Menderes, Bornova, Konak Belediye Başkanlarımız Bülent  Soylu, Olgun Atilla ve Sema Pektaş'a, AK Parti Konak İlçe Başkanımız Temel Yıldırım'a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na ve tüm belediye başkanlarımıza. Destek lafla değil, icraatla olur diyen ve 103.000 m2 araziyi Göztepe'mize tahsis eden, Torbalı Belediye Başkanımız Adnan Yaşar Görmez'e şükranlarımı sunuyorum. Büyük taraftarımızın bir sözü vardır, 'Herkes unutur ama Göz Göz unutmaz. Destek verenler unutulmayacak" şeklinde konuştu. 

ŞANLI ŞEREFLİ GÖZTEPE TARAFTARI 

Şanlı şerefli Göztepe taraftarının bu başarının gerçek mimarı olduğunun altını çizen Mahmut Atilla Kaya, "Ve büyük taraftarımıza minnettarız. Şanlı şerefli Göztepe taraftarına helal olsun. Türkiye'yi bırakın, dünyada armasına bu kadar bağlı, takımına bu kadar aşık bir taraftar grubu göremezsiniz. Şehrine ihanet etmeyen, yağmur-çamur-soğuk demeden bazen aç kalıp deplasmanlarda takımına sahip çıkan büyük taraftarımıza minnet borçluyuz. Türk futbol tarihinin en dramatik hikâyesini bu büyük taraftar yaşadı. Şanlı Göztepe 3. Lig'e düştüğünde, 6 Eylül gecesi Güzelyalı'da parkta buluşan gençlerin çığlığı İzmir'i sardı. Ve o gün bir futbol takımı taraftarının yaptığı en güzel marş çıktı; İsyan Marşı. Ve yüzbinlerce taraftar, hep birlikte haykırdı; 'Issız kuytu köşelerden ant olsun ki döneceğiz' 10 yıl her maçta İsyan Marşı'nı söyledik. Hiç bıkmadık. Hiç yalnız bırakmadık. Hep o günü hayal ettik ve şöyle dedik; 'O günlere inanarak dalgalan sarı kırmızı. Acıların arasından söyle İsyan Marşı'mızı' Ve tekrar Süper Lig'deyiz. Bu gurur, bu sevinç hepimizin" dedi. 

GÖZTEPE İLE BİRLİKTE BÜTÜN İZMİR KAZANDI

Göztepe'nin sadece İzmir'in değil, Anadolu'nun Türkiye'nin önemli bir değeri olduğunu vurgulayan Kaya, konuşmasını şöyle tamamladı; "Evet, Göztepe Süper Lig'e çıkmış, bütün İzmir kazanmıştır. İzmir bir olunca başarılı olamayacağı alan yoktur. Kaybeden her fırsatta İzmir'i ötekileştiren ve İzmirlileri kendi içerisinde kamplaşmaya itenler olmuştur.  Kaybeden negatif algı salan, bu şehre ayrımcılık yapılıyor, haksızlık yapılıyor diyenler olmuştur. Göztepe İzmir'dir, İzmir Göztepe'dir. Göztepe Anadolu'dur. İzmir'i Avrupa'ya bağlamayı düşünenlere inat; Ey İstanbul, Ey Avrupa Anadolu Efsanesi geri döndü. Hepimize hayırlı ve uğurlu olsun"