EGE MECLİSİ - MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, CHP’nin Balçova’da Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın eşi Fatma Çalkaya’nın aday göstermesini eleştirdi. Bu tablo karşısında hem güldüğünü hem de yapılanı ayıpladığını söyleyen Şahin, "Damattan bakan olur mu’ eleştirisinde bulunanlar, bu durumu nasıl karşılıyor" diye sordu.

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, adaylığı Yüksek Seçim Kurulu tarafından düşürülen Balçova Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Ali Çalkaya’nın yerine, eşi Fatma Çalkaya’nın aday gösterilmesine, ‘Damattan bakan olur mu’ eleştirileri üzerinden göndermede bulundu. "AK Parti ya da MHP böyle bir şey yapsaydı CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ne derdi" diye soran Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Damattan bakan olur mu' diyenlere selam söylüyorum. Bu olay karşısında sadece gülüyorum. Onları eleştirmiyorum. İzmir’de yaşanan bu durum Tanzanya’da bile olmaz. Başkanın karısı belediye başkanı olur mu? Ayıp değil mi? Çok ayıp, çirkin bir şey. Mehmet Ali Çalkaya öyle kızacağımız biri değil ama CHP Genel Merkezi nasıl böyle bir şey yaptı?" (DHA)