EGE MECLİSİ - CHP Urla Kadın Kolları tarafından Urla Cumhuriyet Meydanı’nda Müftülere verilen nikah yetkisi basın açıklaması yapılarak protesto edildi. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve CHP Urla İlçe Başkanı A. Bahri Yalaz’ın da destek verdiği basın açıklamasında kadınlar ellerinde “erken evlilik erken ölümdür”, “Müftülerin nikah yetkisine hayır”, “Kadın hakları müftülüğe emanet edilmez” gibi pankartlarla müftülere verilen nikah yetkisini protesto ettiler.  

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan CHP Urla Kadın Kolları Başkanı Fatma Gürsoy, “Sizler Medeni Kanunun kadınlara verdiği haklardan neden rahatsız oluyorsunuz? Mevcut şartlarda Türkiye’de evlendirme memuru sayısında bir sorun yoktur. Buna rağmen müftülüklere de bu yetkinin verilmesi sosyal hayata dini tahakkümün dayatılması içindir. Kadınlar hergün öldürülüyorken, her gün tacize, tecavüze, şiddete uğruyorken, çalışma hakları elinden alınıyorken, özgürlükleri gasp ediliyorken, tek sorunumuz evlenme akdinin müftü aracılığıyla çözüme kavuşturulması mıdır” dedi. 

Daha sonra kadınlar hep bir ağızdan “Yaşasın Tam Bağımsız, Laik, Sosyal Hukuk Devleti”, “Yaşasın Kadınlar” ve “Yaşasın Hak, Hukuk, Adalet” sloganları attılar.