Hatay'da konuşan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002'deki Erdoğan olmadığını söyledi. İnce, "Önce saraya çıktı, sonra dava arkadaşlarına sırtonı çevirdi. Beraber yola çıktığı kimse kalmadı" dedi. İnce, "Türkiye Cumhuriyeti Erdoğan'dan daha büyüktür" diye konuştu. Hatay'da konuşan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçilmesi durumunda ilk bir haftadan başlayıp 100. güne kadar yapacaklarını anlattı. İnce, "Ayırmayacağım, kayırmayacağım, milletin parasını savurmayacağım. Hakkını bilen, halkını bilen, haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağım" dedi.

İnce'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

 

O beğenmedikleri cumhuriyet, 90-100 yıllık tarihinde 2 kez kazandı. Biri Hatay , diğeri Kıbrıs. Atatürk, rahatsızlığına rağmen 1938'in Mayıs ayında rahatsızlığına rağmen Adana ve Mersin gezileri yaptı. Yabancı kuvvetlere gözdağı verdi. Ben buradayım dedi. Atatürk, Hatay için Adana'ya ve Mersin'e geldi. Atatürk bir Hatay şehididir.

​'Yerliyim, milliyim' dedi, 95 yıllık cumhuriyet ilk kez onun döneminde toprak kaybetti. Rahmetli Süleyman Şah sağlığında bile o kadar seyahat etmedi.

Deneyimli bir siyasetçi diyor ki, 'Meydan doluysa sevinebilirsin. Balkonlar doluysa iş iyi demektir. Çatılar doluysa kazandın demektir.' Arkadaşlar o apartman çökmesin aman dikkat edin.

İlk kez bu seçimde 81 milyon kazanacak. Erdoğan kazanırsa dünyadaki yalnızlığımız devam edecek. Dolar ve faiz yükselecek. İnce kazanırsa umutlarımız tazelenecek.

"BERABER YOLA ÇIKTIĞI KİMSE KALMADI"

2002'den sonra bir şeyler değişmeye başladı. Önce seçilir seçilmez ben milletvekili lojmanlarında oturmam. Keçiören'de milletle birlikte oturacağım. İnsanlar ne güzel dedi. Sonra Keçiören onu kesmedi, Çankaya ona yetmedi. 1157 odalı saray yaptırdı. Yetmedi 5 tane de İstanbul'da yaptırdı. 300 odalı yazlık saray yaptırdı. O artık 2002'deki Erdoğan değil. Önce saraya çıktı sonra dava arkadaşlarını sattı. Beraber yola çıktığı kimse kalmadı. İkinci kısmında onları sattı.

Yerliyim milliyim dedi Türkiye ilk kez toprak kaybetti. Rahmetli Süleyman Şah sağlığında bile o kadar seyahat etmedi.

ARKADAŞLAR APARTMAN ÇÖKMESİN"

Deneyimli bir siyasetçi diyor ki. Meydan doluysa sevinebilirsin. Balkonlar doluysa iş iyi demektir. Çatılar doluysa kazandın demektir. Arkadaşlar o apartman çökmesin aman dikkat edin.

Erdoğan kazanırsa dünyadaki yalnızlığımız devam edecek. Dolar ve faiz yükselecek. İnce kazanırsa umutlarımız tazelenecek.

100 İÇİNDE YAPACAKLARINI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı olduğumda ilk bir haftadan başlayıp yapacaklarını anlatıyorum. İlk bir haftada yeminden sonra 7 gün içinde başlayıp 100. günde bitecek işlerim. 1- OHAL'i kaldıracağım. 2- Merkez Bankası özerk yapıya kavuşacak. 3- Bakanlar Kurulu'nu toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde atayacağım. Liyakat esas olacak, toplumu kucaklayacak. Terörle mücadele PKK, IŞİD, FETÖ gibi terör örgütleriyle amansız mücadele edilecek. 

Erdoğan 2002'de iktidara geldiğinde Dünya Kupası'nda üçüncüydü. Bugün katılamıyoruz bile. Pasolig'i hemen kaldıracağım. Türkiye'nin Şam büyükelçisini hemen atayacağım. Suriye'nin toprak bütünlüğü esas olacak. Bizim projemiz zaten barış. Türkiye'de barış, bölgede barış, dünyada barış. 

Bağımsız, tarafsız adil bir yargı için cumhurbaşkanı salona girdiğinde ayağa kalkmayacak yargıçlar arıyorum. Hak arama ve özel hayatın gizliliği. Sizlere namus sözü 81 milyonun hiçbirinin telefonu dinlenmeyecek. KHK'larla işten atılan kardeşlerim hakkınızda bir dava açılmışsa sonunu bekleyeceğiz. İşten atılmışsın hakkında dava yok, hemen işe döneceksin. 

Başta Kuleli Askeri Lise olmak üzere kapatılan askeri lise ve kurumları hemen açacağım. Askeriyede FETÖ'cü var diye askeri liseyi kapatıyorsun. Medyayla ilgili yasalar çıkaracağız. Medya yalaka olmaktan vazgeçecek.

Cemevlerinin statüsünü ibadethane olarak değiştireceğiz.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ, ERDOĞAN'DAN DAHA BÜYÜKTÜR"

Türkiye'nin Şam Büyükelçisi'ni hemen atayacağım. 2002'ye kadar Türkiye Cumhuriyeti 13 anlaşma imzalanmış. Erdoğan döneminde 49 anlaşma imzalamış. Dostum Esad, boğazda tur, Fenerbahçe Halep'te maç yapacak. Ne oldu? Kişisel kapris. Türkiye Cumhuriyeti Erdoğan'dan daha büyüktür. Kusura bakmasın.

"O ZAMAN HUKUK FAKÜLTELERİNİ DE KAPATi"

Sizlere namus, şeref sözü; hiçbirinizin telefonu dinlenmeyecek. KHK ile işten atılan kardeşlerim hakkınızda dava açılmışsa sonunu bekleyeceğiz. Ama KHK ile işten atılmışsan ve dava açılmamışsa hemen işe döneceksin. Kapatılan askeri lise ve kurumları hemen açacağım. Askeriyede FETÖ'cü var diye askeri liseleri kapatıyorsun. Hakimlerin üçte biri FETÖ'cü. O zaman hukuk fakültelerini de kapat.

"ÜNİVERSİTELERİ BİRLEŞTİRECEĞİM"

100 gün içinde Erdoğan'ın böldüğü bütün üniversiteleri birleştireceğim. 100 gün içinde hiçbir okula zorunlu bağış alınmayacak. En değerli varlığımız evlatlarımızı öğretmenlere teslim ediyoruz. Her öğretmene 24 Kasım'da ikramiye vereceğiz. Mülakatı kaldıracağız. Erdoğan artık adalet, kalkınma demiyor. Kıraathane diyor. Arkadaşım aradı dedi ki, Yalova Seyahat bile kek,çay veriyor.

Ben kuantum diyorum, uzay teknolojisi diyorum o 'kek' diyor. Yani artık Erdoğan vizyonu, heyecanı olmayan bir Erdoğan var.

Alanlarda bir yalan söylüyorlar 'İnce seçilirse yardımları kesecek' yardımların hiçbirini kesmeyeceğim size namus sözü, şeref sözü. Yardımları her yıl enflasyon oranında arttıracağım.

Cumhurbaşkanı seçildiğimde kimseyi ayırmayacağım, kimseyi kayırmayacağım, milletin parasını savurmayacağım.  Hakkını bilen, halkını bilen, haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağım.

Haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağım ama haddini bilmeye de haddini bildiren bir cumhurbaşkanı olacağım.

Benim 30 sene önce yazdığım şiir kitabını almış eline 'bak bak burada erotik laflar var' diyor. Var sana ne? Cahil adam sen hayatında hiç Necip Fazıl okumadın mı?. Ben o kitabı yazdım. Senin gibi söylediğimi yaptığımı inkar etmem. O kitabı getirdim köy meydanına koydum. Köyün zenginlerine birer tane verip kasaya para attırdım. O parayla köy okuluna bir fen laboratuvarı yaptım.

Benim geçmişimi didik didik araştırıyorlar. Hiç bir şey bulamadılar, bulamazlar. Öğretmenlik yaptım, gençler yetiştirdim. O gençler doktor oldu mühendis oldu be de onlarla gurur duydum.(Adem Karagöz - Gökhan Aklan - Mehmet Bayrak /İHA)