Akşam gazetesi, bugün "Genel Merkezi bastı Tezcan'ı yumrukladı" manşetiyle çıktı. Haberde, İzmir yerine İstanbul'dan aday gösterilmeye çalışılan CHP Milletvekili Tuncay Özkan'ın Genel Merkez'i basarak, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ı yumrukladığı iddia edildi. Odatv, iddiaları Tuncay Özkan'a sordu. Özkan, Akşam'ın manşetini kesin bir dille yalanlarken "bu yalan manşetlerle AKP'nin seçim çalışmalarına başladığı anlaşılıyor" dedi.

 

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan şu ifadeleri kullandı:

"Bu yalan manşetlerle AKP'nin seçim çalışmalarına başladığı anlaşılıyor. Ancak bunlara 'yeter' demek gerekiyor. Dedikleri gibi olsaydı, yani Ankara-İstanbul arasında bir vekil paylaşılamasaydı bu benim için kötü bir şey mi olurdu? Böyle bir şey yok. Bülent, benim karanlık gün dostum. Cezaevi günlerimde beni en çok ziyaret eden insan. Bıraktım yumruklaşmayı ya da kavgayı aramızda meselenin tek bir sözü bile olmadı. Bu yalan manşetlerle seçim kampanyası sürdürüyorlar. Atmasyon, palavralarla iş yapıyorlar."

 

Haberi yapan Akşam gazetesinin bir dönem genel yayın yönetmeni olduğu gazete olduğunu hatırlatan Özkan, şöyle devam etti:

"Ben bu gazeteyi 15 binlerden alıp Türkiye'nin en çok okunan, tirajı 400 binleri bulan seçkin gazeteleri arasına sokmuştum. Üzerinde hakkım var, haram ediyorum. Kağıda basılıyor, ama artık gazete bile değil. Takvim, Akşam, Yeni Asır aynı gün aynı haberi, aynı şekilde veriyorlar. Sahi bu haberi nasıl almışlar? Kim vermiş, kim 'yazın' demiş bunlara? Meselenin özü burada." (ODA TV)