Rusya Savunma Bakanlığı, Akdeniz'de yeni bir tatbikat yapılacağını duyurdu. Açıklamada, tatbikata 25 savaş gemisinin ve 30 uçağın katılacağı belirtildi. Suriye’de İdlib’e gerçekleştirilmesi olan operasyona Akdeniz’den hava ve deniz üslerinden destek olması beklenen Rusya, tatbikat yapılacağı duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı, 1 ve 8 Eylül tarihlerinde 25 gemi ve 30 uçakla Akdeniz'de tatbikat yapacaklarını duyurdu. Bakanlık ayrıca tatbikatta, anti-uçak, anti-denizaltı ve anti-mayın talimleri yapılacağını duyurdu.

Rusya geçtiğimiz günlerde de Soğuk Savaş'tan bu yana en büyük askeri tatbikatını önümüzdeki ay yapmayı planladığını açıklamıştı. Rusya'nın doğusu ve orta bölgesine yayılan tatbikata 300 bin askeri personel katılacak. Çin ve Moğolistan silahlı kuvvetleri de tatbikatlarda yer alacak.

Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 11-15 Eylül tarihleri arasındaki tatbikata 36 bin tank ve zırhlı personel taşıyıcısı ile 1000'den fazla savaş uçağının katılacağını söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya'ya karşı "dostane olmayan ve saldırgan tutumların bu çapta bir tatbikata meşru zemin hazırladığını" söyledi.

Yapılan açıklamada tatbikatın Rus Donanması Başkomutanı Amiral Vladimir Korolyov öncülüğünde gerçekleşeceği bilgisi verildi.(Habertürk)