İzmir'de partisinin İl Başkanlığı'nın ardından Bayraklı ve Karşıyaka ilçe başkanlıklarını ziyaret edip teşkilatla biraraya gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Çeşme Alaçatı arasındaki gişelerin kaldırılması için soru önergesi verdiğini söyledi. Çiğli ve Karşıyaka devlet hastanelerinin vermiş olduğu sağlık hizmetleri durdurulmasından kaynaklanan sıkıntıları dinleyen Tanrıkulu, "Masa üzerinde verilen bu keyfi kararlar neticesinde gerek Çiğli'de, gerekse Karşıyaka'da yaşayan ve özellikle yaşlı ve ağır hastalar için sağlık hizmetlerine ulaşım hakkı daha da zorlaştırılmıştır" dedi. 

MHP'li Tanrıkulu, partililerle ve vatandaşlarla yaptığı görüşmelerde Çiğli ve Karşıyaka devlet hastanelerinin vermiş olduğu sağlık hizmetleri durdurulmasından kaynaklanan sıkıntının büyüklüğüne dikkat çekerek, çözümü için soru önergesi verdiğini söyledi. Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"Burada verilen hizmetler için vatandaşlarımız kilometrelerce daha uzak olan ve toplu taşıma aracı ile iki vasıta değiştirilmesi gereken Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne yönlendirilmiştir. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İzmir Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin 1 Ekim 2016 tarihinde kamuoyuna yaptığı duyuruda; her iki ilçemizdeki (Çiğli-Karşıyaka) hastaların 3.5 kilometre daha uzaktaki Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne yönlendirmesini ve toplu taşıma araçlarıyla en az iki vasıta kullanmaları gerektiği yönündeki açıklama esasen önemli bir konunun ne kadar basite indirgendiğini göstermektedir. Ancak masa üzerinde verilen bu keyfi kararlar neticesinde gerek Çiğli'de, gerekse Karşıyaka'da yaşayan ve özellikle yaşlı ve ağır hastalar için sağlık hizmetlerine ulaşım hakkı daha da zorlaştırılmıştır. Nüfusu yaklaşık 350 bini aşan Karşıyaka'da özellikle acil alanında halen hizmet veren bir kamu kuruluşu bulunmamaktadır. Bu hayati sorunun çözümü için TBMM'de Sağlık Bakanı'na vermiş olduğum yazılı önergeme verilecek cevap; hem bizim için, hem de Karşıyaka ve Çiğli'de yaşayanlar için önemlidir. Sorunun çözümlenmesi adına sağlık alanıyla ilgili bu acil konuyu takip etmekteyim" dedi. 

"ÇEŞME-ALAÇATI OTOYOL GİŞELERİ SORUNU MAĞDURİYET YARATIYOR"

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tanrıkulu, İzmir - Çeşme Otoyolu'nda Narlıdere'den Seferihisar'a kadar olan kısımdaki ücretli geçiş daha önce kaldırıldığını hatırlatarak, 

"Alaçatı, Çeşme'nin mahallesi olup, vatandaşlarımız yoğun turizm sezonunda 12 kilometrelik Alaçatı- Çeşme arasını 45 dakikayı aşan sürelerde kat etmekte ve 12 kilometre için otoyol ücreti ödemektedir. İşleri nedeniyle günde birkaç kez bu güzergahı kullanmak zorunda kalan vatandaşlarımızın mağduriyeti ve yoğun turizm sezonunda trafik yığılmalarının yaşandığı Çeşme gişeleri hakkında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı'na TBMM'de buradaki gişelerin kaldırılması konusunda yazılı soru önergemi vermiş bulunmaktayım. Buradaki geçişin ücretsiz olmasını sağlayabilirsek, mevcut yaşanan sıkıntılar ortadan kalkmış olacaktır" dedi.