AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli,  Türkiye Cumhuriyeti’nin milleti ve ülkesiyle bölünmez bir bütün olduğunu, demokratik Cumhuriyet’in asil sahibinin millet olduğunu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bu değerleri daha kuvvetlendireceğini öne sürdü.

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Bornova Güreler Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Ödemiş AK Parti İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni anlattı. Sürekli, şöyle konuştu:

“Türkiye Cumhuriyeti, Milleti ve ülkesiyle bölünmez bir bütündür. Üniter yapımızı koruyarak, dünyadaki uygulamaları, çok köklü devlet geleneği olan ülkemizin müktesebatını dikkate alarak formüle edilen ve mecliste yasalaşan sistemi milletimiz onaylayacaktır. 'Eyvah' dedirtecek kayıplar yerine, fırsatları geleceğe aktaracak rasyonel yapılanmayı tercih etmek zorundayız. Anayasa değişikliğini, çocuklarımızın geleceğini düşünerek daha geniş bir yaklaşım sergileyerek, gelecekte yaşanabilecek muhtemel kriz tehlikesini ortadan kaldıracak, Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi güçlendirecektir. Bu sistemde parlamento daha güçlüdür. Parlamentonun koyduğu kanunlar çerçevesinde icrai görev yapabilen, parlamentonun onayladığı bütçe ile sınırlı olarak halka hizmet eden, seçimle gelip seçimle gidecek olan cumhurbaşkanının diktatör olacağını iddia etmenin mantıklı hiçbir izahı yoktur. Getirilen sistemde kanun koyma yetkisi TBMM’nin tekelindedir. Meclis uygun ve gerekli gördüğü takdirde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile düzenlenen alan veya konuda çıkaracağı kanunla düzenleme yapabilecektir. Böyle bir durumda Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümsüz hale gelmektedir."(DHA)