Uzun yıllardır Doğan Haber Ajansı’nın Tunceli muhabirliğini yapan gazeteci Ferit Demir, CHP’den milletvekili aday adaylığı için başvuru yaptığını açıkladı...Türkiye 24 Haziran erken seçimi için gün sayarken, milletvekili olmak isteyenler de partilere adaylık başvurularını yapmayı sürdürüyor. Bu başvurular içerisinde ise kamuoyunun yakından tanıdığı isimler de bulunuyor.
Uzun yıllardır Doğan Haber Ajansı’nın Tunceli muhabirliğini yapan gazeteci Ferit Demir, CHP’den milletvekili aday adaylığı için başvuru yaptığını açıkladı.
Demir, sosyal medyadan yaptığı paylaşımdan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile fotoğrafını paylaştı. Ferit Demir paylaşımına, “Tam 25 yıldır Dersim'in sesini ve çığlığını Türkiye'ye ile Dünya'ya duyurmak için gazetecilik yapıyorum. Dersim halkının yoğun talebi ve birçok kesiminden gelen adaylık baskısı sonucu CHP üst yönetimi ile yaptığım görüşmeler sonunda Dersim Milletvekiliği için aday adayı oldum” ifadelerini ekledi.
CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek’in kızı, FETÖ kumpaslarında avukatlık yapan İrem Çiçek de CHP’den aday adayı olan bir diğer isim oldu.
İrem Çiçek, aday adaylığını "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün temellerini attığı CHP’de, İstanbul 2. Bölge Adaylık başvurumu bugün yaptım. Genç bir Cumhuriyet kadını ve idealist bir hukukçu olarak amacım TBMM’de mücadeleye el vermek" sözleriyle Twitter hesabından duyurdu.(Odatv)