CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Aile, Sağlık, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Ali Yiğit, Çeşme'de eski belediye başkanı Nuri Ertan tarafından yaptırılan aile sağlık merkezine doktor atanmamasını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sordu.

Yiğit'in Meclis gündemine taşıdığı önergede şu ifadelere yer verildi;

 İzmir’in Çeşme ilçesinin eski belediye başkanı Nuri Ertan tarafından ölen torunu anısına yaptırılan Dalyan Mahallesi’ndeki aile sağlık merkezine açılışının üzerinden 2 ay geçmesine karşın henüz doktor ataması yapılmamıştır. Çeşme ve civarındaki mahallelilerin sağlık sorunlarına çözüm amaçlı inşa edilen ve 13 Ağustos’ta siyasilerin ve mülki idare amirlerinin katılımıyla açılan Elif Şişmanoğlu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Çeşme 3 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’ne doktor atanmaması binayı yaparak devlete hibe eden Nuri Ertan ve mahalle sakinlerinin tepkisine yol açmıştır. Bu bağlamda;

 

1.      İzmir’in Çeşme İlçesi Dalyan Mahallesi’nde inşa edilerek devlete bağışlanan Elif Şişmanoğlu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Çeşme 3 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’ne, açılışının üzerinden 2 ay geçmesine karşın neden hala doktor atanmamıştır?

2.      Çeşme’nin eski belediye başkanlarından Nuri Ertan tarafından yaptırılan söz konusu sağlık merkezine doktor atanması ya da görevlendirilmesi konusunda bakanlığınıza iletilmiş bir talep bulunmakta mıdır?

3.      Söz konusu sağlık merkezine doktor atanmamasının nedeni doktor yetersizliği midir? Halen İzmir’de 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları ve Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışan doktor sayısı ve varsa doktor ihtiyacı ne kadardır?

4.      Bakanlığınıza bağışlanan bu aile merkezinin geleceğiyle ilgili bir tasarrufunuz var mıdır? Buraya doktor ne zaman atanacaktır? Yoksa bina başka bir amaçla mı değerlendirilecektir?