EGE MECLİSİ - Bakırçay ve Menderes havzasındaki alan çalışmalarının ardından CHP’li Yüksel son olarak Yarımada’da Urla ve Karaburun ilçelerinin köylerinde çalıştı

Nohutalan, Uzunkuyu, Birgi, Barbaros, Zeytinler, Ildır, Karareis ve Yeniliman mahallelerinde Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve Meclis üyeleri ile birlikte alana çıkan Alaattin Yüksel ziyaretlerinde Yarımada’lılarla kucaklaşarak referandumda ‘Neden Hayır’ denmesi gerektiğini anlattı.

Nohutalan köyünde Gümüş ailesi tarafından ağırlanan Alaattin Yüksel ve beraberindeki CHP Heyeti, Uzunkuyu’da kahvehanede vatandaşlarla buluştu.

YÜKSEL: “TEK ADAM İÇİN DEĞİL, BİRLİKTE ÜRETMEK, BİRLİKTE KARAR ALMAK, BİRLİKTE YÖNETMEK İÇİN HAYIR DEMELİYİZ”

Yüksel, Yarımadalılara seslenişinde; “Karaburunlular, Şeyh Bedrettin Destanının temeli olan (yârin yanağından gayri, her yerde, her şeyde hep beraber olmak) öğretisinin mimarı Börklüce Mustafa’nın torunlarıdır. Bizler tarihimizle, kültürümüzle, değerlerimizle, farklılıklarımızla biriz, birlikteyiz. Birlikte olmalı, birlikte kalmalıyız. Bu Referandumda 15 yıldır ülkemizi yoksulluğa, işsizliğe mahkûm edip, yasaklarla, baskılarla vatandaşımızı ayrıştıranlara, ötekileştirenlere gerekli cevabı vermeliyiz.” Dedi. 

CHP’li Yüksel “Taraf olmayan bertaraf olur’ diyen, ayrımcı, keyfi tek adam zihniyetine Börklüce Mustafa’nın kardeşlik anlayışıyla karşı durmalıyız. Sandığa gidip, tek adam için değil, birlikte üretmek, birlikte karar almak, birlikte yönetmek için, Parlamenter sisteme, cumhuriyetimize sahip çıkmalı, Hayır’da birleşmeliyiz” şeklinde konuştu.

TARIM, SANAYİ, TİCARET, TURİZM POLİTİKALARI TÜKENDİ, VATANDAŞIMIZIN EKONOMİSİ ERİDİ, BİTTİ. “HAYIR” DİYELİM. SORUNLARI HEP BİRLİKTE ÇÖZELİM”

Alaattin Yüksel ve Belediye Başkanları Yarımada turunda vatandaşların yoğun ilgisi ve desteğiyle karşılandı. İktidarın tarım, sanayi, ticaret, turizm politikalarının tükendiğini, işsizliğin ve yoksulluğun arttığını ve ekonominin eriyip bittiğini rakamlarla ortaya koyan CHP’li Yüksel “18 Maddelik Anayasa paketinde öncelikle bu sorunlara çare bulmak gerekirken, keyfi tek adam zihniyetini meşrulaştırmaya çare aranıyor. Çiftçiye, işçiye, memura, esnafa, tüm çalışanlara, emekliye, işsize memleketi dar ettiler. Başkan olsan neye yarar? Bu nedenledir ki Hayır’da hayır var!’’ diyerek sözlerini noktaladı.