Spor Toto 1. Lig’in 28. hafta maçında Altınordu, konuk ettiği BB Erzurumspor’u 1-0 mağlup etti.

Maçtan Dakikalar
5. dakikada sağ kanattan gelişen Erzurumspor atağında Süleyman, sağ çaprazdan ceza alanına girer girmez vuruşunu yaptı. Kaleci Ali Emre Yanar, ayaklarıyla tehlikeyi uzaklaştırdı.
14. dakikada orta alandan gelişen Altınordu atağında Yusuf Arslan’ın savunma arkasına attığı topa hareketlenen Ahmet İlhan’dan önce Erzurumspor kalecisi Szumski, daha önce araya girerek tehlikeyi önledi.
22. dakikada sol kanattan yüklenen Altınordu’da Şeref’in ortasında ceza sahasında oluşan karambolde Metehan Yılmaz, daha müsait durumdaki Recep’e bıraktı. Recep’in vuruşu az farkla yandan auta gitti.
41. dakikada orta atağa çıkan Altınordu’da Erdi’nin savunma arkasına attığı topta Ahmet İlhan, meşin yuvarlağı kalecinin yanından ağlarla buluşturdu. 1-0
50. dakikada sol tarafta taç çizgisi önünden serbest vuruş kullanan Erzurumspor’da Gökhan’ın ortasında penaltı noktası önünde topla buluşan Olanare, sağ ayağıyla dönerek şutunu attı ancak meşin yuvarlak kalenin üstünden auta çıktı.
55. dakikada sağ kanattan gelişen Erzurumspor atağında Orhan’ın ortasına arka direkte kafa vuruşu yapan Olanare’nin pozisyonunda meşin yuvarlak savunmadan sekerek Shala’nın önünde kaldı. Shala’nın vuruşunda top, açıyı kapatan kaleci Ali Emre’ye çarparak kornere çıktı.
60. dakikada sol kanattan yüklenen Altınordu’da Şeref’in ortasının ardından ceza sahası içinde topla buluşan Şeref, müsait durumdaki Recep’e pas verdi. Gelişine vuruş yapan Recep’in pozisyonunda meşin yuvarlak kalenin üstünden oyun alanını terk etti.
78. dakikada sağ kanattan atak yapan Erzurumspor'da Orhan'ın ortasıyla arka direkte topla buluşan Shala, Oltan'ı gördü. Oltan yakın mesafeden attığı şutla ağları sarssa da yan hakem bayrağını kaldırarak topun dışarıdan geldiği kararını verdi.

Stat: Bornova Aziz Kocaoğlu
Hakemler: Burak Şeker xx, Cemal Alpay xx, Abdullah Uğur xx
Altınordu: Ali Emre xx, Rıdvan xx, Yusuf Arslan xx, Erdi xx, Ali Dere x (Yusuf Can Esendemir dk. 37 x), Volkan xx (Anıl dk. 69 x), Metehan xx (Muzaffer dk. 60 x), Recep xx, Şeref xx, Ahmet İlhan xxx, Hüsamettin x (Sami dk. 69 x)
Yedekler: Serhat, Gökberk, Furkan, Kenan, Feytullah, Rahmi
Teknik Direktör: Hüseyin Eroğlu
BB Erzurumspor: Szumski xx, Orhan xx, Aykut x (Mustafa Yumlu dk. 84 ?), Mustafa Akbaş x, Mucahit xx, Estrela, Gökhan Alsan x, Hasek x (Rosheuvel dk. 84 ?), Süleyman x (Alican dk. 84 ?), Malle x (Shala dk. 46 x), Olanare xx
Yedekler: Göktuğ, Rıdvan Yağcı, Gökhan Kardeş, Eyüp, Hüseyin, Oltan
Teknik Direktör: Yücel İldiz
Gol: Ahmet İlhan (dk. 41) (Altınordu)
Sarı Kartlar: Aykut, Gökhan Alsan (Erzurumspor), Hüsamettin, Şeref, Metehan, Recep (Altınordu)

Hüseyin Eroğlu: "2 maçtır kazanıyoruz ve gol yemiyoruz"

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında alınan 1-0'lık galibiyetin ardından yaptığı açıklamada, 2 maçtır gol yemeden kazanmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.
Spor Toto 1. Lig'in 28. hafta maçında Altınordu, evinde Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 1-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, açıklamalarda bulundu. Eroğlu, "Kötü gidişatımızı geçtiğimiz hafta oynadığımız Menemenspor maçıyla sonlandırdık ve bunu devam ettirmemiz gerekiyordu. Verdiğim demeçte de, maçın sonuna kadar süren tempomuzun sahaya yansıması bize deplasmanda güzel bir galibiyet ve moral kazandırmıştı. Kısa sürede olsa da Erzurumspor maçı için hazırlıklarımızı tamamlayıp oyuncularımızın moral ve motivasyonunu yükseltmeye çalıştık. Skor desteği bizim için çok anlamlıydı. Rakibin oyuncuları çok güçlü, geniş bir kadrosu vardı. Zirveye oynayan bir takım olması da çok önemliydi ama biz de son ana kadar o mücadeleyi vermek zorundaydık. Mücadele etmeden kazanılmıyor" dedi.

"Kazanmak adına çok iyi mücadele verdik"
Maça aslında istedikleri gibi başlayamadıklarını söyleyen Eroğlu, "Maçın başında, kaptırdığımız toplarla rakibe pozisyonlar verdik ancak daha sonra oyunu dengeledik. Özellikle topun bizde olduğu bölümde, antrenmanlarda çalıştığımız, rakip savunma arkasına yaptığımız koşular rakibin dengesini bozdu. Golü de böyle bulduk. Çok dinamik oynamaya çalıştık. Yaptığımız pas hataları oyunun üstünlüğünün bize geçmesini engellese de stratejik anlamda bilerek bekleyerek oynamak bizim için önemliydi. Rakibin de tüm hatlarıyla geleceğini biliyorduk; golü de böyle bulduk. İkinci yarı planımız aslında belli bir alanda beklemekti. Rakibin 2 ve 3 numaralarının hücuma katkısı, güçlü santraforları vardı ve Erzurumspor güçlü bir takım. Biz de oraları kapatmaya çalıştık. Kazanacağımız toplar bizim için değerliydi. Kazanma adına çok iyi bir mücadele verdik. Oyunun son bölümünde biraz gömüldük. Gol yememe adına verdiğimiz direnç bizim için büyük bir artıydı ve savunmamız kusursuz oynadı. Sakatlıktan dolayı bazı değişikliklere mecbur kaldık. Kazandığımız için oyuncularımı kutluyorum. 2 maçtır kazanıyoruz ve gol yemiyoruz. Bunlar önemli kriterler bizim için. Önümüzde çok maç var ve biz her maça adayız. Şu anda en önemli maç da haftaya deplasmanda oynayacağımız maç. Erzurumspor'a da buradan sonra başarılar dilerim. Onların da yolu açık olsun" diye konuştu. (İHA)