Yaz ve kış spor okullarıyla her yıl yüzlerce miniği daha küçük yaşlarda sporla tanıştıran DSİ Spor, ritmik jimlastikte İzmir’in yeni umudu olma yolunda. Yetenekli miniklerden oluşturulan özel takım; Türkiye Şampiyonası’na damga vurarak, milli takıma oyuncu vermeyi hedefliyor

9-11 Kasım 2018 tarihleri arasında Nevşehir’de yapılacak minikler Türkiye Ritmik Jimlastik Şampiyonası’nda hazırlanan DSİ Spor Ritmik Jimlastik takımı bir hayli iddialı. 

İzmir’in yetenekli miniklerinden özel takım şampiyonaya 18 yıllık profesyonellik kariyerinde 9 yıl milli takım kaptanlığı yapan Burçin Neziroğlu Öktem liderliğinde hazırlanıyor.

Milli Formayı 6 Avrupa Şampiyonası, 5 Dünya Şampiyonası, 2 Akdeniz Oyunları ve 35 Dünya Kupası’nda başarı ile giyen Öktem, 3 ve 9 yaş arasındaki çalışkan ve disiplinli miniklerden oluşan takımı için şampiyonanın ilk adım olduğunu belirtiyor

Hedefimiz milli takım

“Minikler, küçükler, yıldızlar gençler ve büyükler branşından oluşan ritmik jimlastiktesporcularımız yıldızlar katagorisine geldiğinde milli takıma seçilip, uluslararası yarışmalara girebiliyorlar” diyen Öktem hedeflerinin milli takıma sporcu vermek olduğunu söyledi.

DSİ Spor Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Kahraman ise DSİ olarak miniklere sportif bir kimlik kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Türkiye şampiyonasından başarı ile döneceklerine inandıklarını kaydetti.

Nevşehir'de 9-11 Kasım tarihlerinde yapılacak olan 2018'in son minikler federasyon yarışması Ritmik Cimnastik Türkiye Şampiyonası minikler kategorisinde boy gösterecek olan ekibin kafile başkanlığını Erdem Çerçioğlu yapacak. 

Antrenör Burçin Neziroğlu Ökmen idaresindeki ekipte sporcular; Suzan Jade Duvarcı, Begüm Akkaya, Eylül Gülakman, Beril Yalın, Yasmin Ay, Deniz Şengit, Nildeniz Çiçek ve Mia Subaşı yer alıyor.