EGE MECLİSİ - Torbalı Belediye Meclisi'nin, geçmiş belediye tarafından Göztepe’ye tahsis edilen 104 dönümlük arazinin devrini iptal etmesi hakkında konuşan Göztepe Başkanvekili Talat Papatya, alınan kararla şoke olduklarını söyledi. 

Göztepe, Torbalı Belediyesi'nin dünkü meclis toplantısında gelen kararla tesis şoku yaşadı. Kararla, önceki dönem tarafından Göztepe’ye tahsis edilen 104 dönümlük altyapı arazisinin devrinin iptal edilmesinin yankıları sürerken, Göztepe Başkanvekili Talat Papatya, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’dan daha önce 3 kez randevu istediklerini; ancak cevap alamadıklarını öne süren Papatya, "Bu proje yalnızca Göztepe’nin projesi değildir. Bu proje İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Toprak Koruma Komisyonu ve Torbalı Belediyesi ile bizim ortak projemizdir. Bunun yanı sıra bu projeyi hukuksuz olarak nitelendirmek de kimsenin haddine değildir. Biz her zaman diyalogdan yana olduk. İsmail bey başkan seçildikten sonra 3 kez kendisinden randevu talep ettik ancak cevap dahi alamadık” ifadelerini kullandı. 

Soyer devreye girdi 

Torbalı Belediyesi’nden randevu alamadıktan sonra konuyu İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne taşıdıklarını söyleyen Papatya, “Randevu taleplerimize cevap alamayınca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den görüşme talep ettik. Kendisinin aracılığıyla yeniden randevu alındı ancak İsmail Uygur, Kulüp Mimarı Tuğrul Büyükköken ile görüşmedi. Bunun üzerinde bir randevu daha alındı. Mimarımız bu kez de İmar Müdürlüğü'ne yönlendirildi. Kendisi uzun uzun anlatmasına rağmen meclisten iptal kararı çıktı” dedi. 

“Her dakikanın önemi var” 

Meclisten çıkan iptal kararının kendilerini şoke ettiğini belirten Göztepe Başkanvekili, şöyle devam etti: 

"Bizim altyapı tesisimiz yok ve bu durumdan utanıyorum. İptal kararı sadece Göztepe için değil, İzmir için de kötü bir karar oldu. Bizim için değil 2 ay, 2 dakikanın bile önemi var. 1 ay sonra saha çalışmalarına başlamayı planlarken alınan kararla şoke olduk."

GÖZTEPE TARAFTARINDAN ORTAK TEPKİ

Göztepe taraftarları sosyal medyada ortak bildiri yayınlayıp Torbalı Belediyesi'ne tepki gösterdi. Tüm grupların yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Torbalı Belediyesi'nin Göztepe altyapısına tahsis ettiği Pancar'daki 104 dönümlük arazinin, yeni göreve gelen belediye başkanı ve meclis üyelerinin saçma sapan, uydurma sebepler öne sürerek iptal ettirdiğini öğrendik. Şunu herkes bilsin ki, Göztepe Spor Kulübü ve taraftarları kimsenin reklam yapacağı bir mecra değildir. Hele siyasi malzemesi hiç değildir. Asla da olamaz. Kimin, kiminle ne gibi siyasi çekişmesi varsa bu kavgasını siyaset meydanında gerçekleştirin, çocukların ve gençlerin spor yapacağı alanlarda değil. Göztepeliler yapılan iyiliği de hainliği de asla unutmaz. Göztepemizin geleceğini oluşturacak olan bu tesisler bütün Göztepeliler için çok değerli ve önemlidir. Mazisi şan, şeref ve başarılarla dolu, İzmir'in en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olan Göztepe Spor Kulübü'nü ve dillere destan büyük taraftarlarını karşınıza almayın, ivedi bir şekilde bu yanlış karardan dönün. Aksi durumda, sizler de daha öncekiler gibi tarihin kara sayfalarında yerinizi alırsınız."

VEKİL ATİLLA'DAN AÇIKLAMA

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Torbalı Belediye Meclisi'nin altyapı tesisleri için Göztepe'ye Pancar'da tahsis edilen 104 dönümlük arazinin devrini iptal etmesine sert tepki gösterdi. Torbalı'daki araziyle ilgili daha önceden yapılan tüm işlerin hukuki ve kanunlara uygun olduğunu vurgulayan Kaya, "Öncelikle belirtmek isterim ki, Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. 'Burayı ben değil eski belediye yönetimi verdi, şimdi de benim canım istedi iptal ettim, geri aldım' diyemezsin. CHP'li Torbalı Belediye Başkanı basitlik yapmıştır. Tek taraflı bu fesih işlemine ilişkin olarak, Göztepe Spor Kulübümüz gerekli hukuki süreci başlattığında söz konusu kararın yargıdan döneceğine güvenim tamdır. Şanlı şerefli taraftarımız müsterih olsun. Göztepemizin hakkının yenmesine asla müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini istiyorum" diye konuştu. 

GÖZTEPE'YE NEDEN DÜŞMANLAR?

Tüm camianın açık bir gerçeği gördüğünü ve bu durumun sorgulanması gerektiğini belirten Mahmut Atilla, "Stadyum yapmaya kalkarız, karşımızda CHP zihniyetini buluruz. Alt yapı tesislerimizi yapmaya çalışırız, karşımızda CHP zihniyetini görürüz. Bunları açık açık gözümüze sokarak, dava açarak, meclis kararı alarak yaparlar. Göztepemiz'e olan bu düşmanlıkları nedendir anlayamıyorum. Göztepemiz'in bugün inşaatı hızla süren stadyumunun yapılması aşamasında neler çektiğimizi unutmadık. Son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın 'inat da bir murattır' dediği gibi, pes etmedik, inat ettik, engellerle davalarla boğuşa boğuşa bu sürece geldik. Biz 'inat da bir murattır' demeye devam edeceğiz. Bu zihniyet ne yaparsa yapsın, mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Issız kuytu köşelerden gelişimiz nasıl engellenemediyse, stadımızın önüne konulan tüm engelleri nasıl aştıysak, altyapı tesislerimizin yapımı da engellenemeyecektir. Son sözüm şudur; Herkes unutur ama Göz- Göz unutmaz. Şanlı şerefli taraftarımıza selam olsun, 94. kuruluş yıl dönümümüz kutlu olsun" dedi. 

14 HAZİRAN MESAJI VERDİ 

Kaya, Göztepe'nin kuruluşun 94. yıldönmünü de kutladı Kaya, "Bundan tam 94 yıl önce, 14 Haziran 1925'te, semtimizin vapur iskelesi yanındaki Mez Gazinosu'nda şanlı şerefli Göztepe'nin temelleri atıldı. 94. kuruluş yıldönümümüz kutlu olsun. Göztepemiz'in Kurucu Fahri Başkanı Kazım Dirik'i, Başkan Fehmi Simsaroğlu'nu, 2. Başkan Turan Dirik'i, Mühendis Aziz Bey'i, Mustafa Bey'i, Murtaza Bey'i, Öğretmen Şerif Bey'i, Alaattin Bey'i, Adil Burgaz'ı ve ilk Genel Kaptanımız Ahmet Özgirgin'i rahmetle anıyoruz. Avrupa Kupaları'nda çeyrek ve yarı finale yükselen ilk Türk takımı Göztepe'dir. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanan ilk Anadolu takımı Göztepe'dir. Göztepe, Anadolu'nun gerçek efsanesidir. Bu anlamlı günde, efsane kadromuzun futbolcuları Ali Artuner, Mehmet Işıkal, Çağlayan Derebaşı, Hüseyin Yazıcı, Mehmet Aydın, Nevzat Güzelırmak, Ertan Öznur, Nihat Yayöz, Fevzi Zemzem, Gürsel Aksel ve Halil Kiraz'ı anmadan geçemeyeceğim. Bu güzel güne gölge düşürmek isteyenleri de görüyor, not ediyoruz. Kulubümüz ve gelecek hedeflerimiz için oldukça önem taşıyan Torbalı'daki arazinin geri alınmaya çalışılması sürecini dikkatle takip ediyoruz" cümlelerine yer verdi. (İHA/DHA)