Göztepe ile Altay arasında oynanan müsabakadaki olaylar Avrupa basınına taşındı. The Sun ve BBC gibi Avrupa’nın önde gelen birçok medya kuruluşu, İzmir derbisine manşetlerinde yer verdi.
Spor Toto 1. Lig’de dün akşam Göztepe ile Altay karşı karşıya geldi. Mücadele, saha içinde ve tribünlerde çıkan olaylar nedeniyle ertelendi. Altaylı taraftarların, Göztepe tribünlerine doğru işaret fişeği atmasıyla başlayan olaylar, maçın durduğu dakikalarda Göztepeli bir taraftarın Altay'ın kalecisi Ozan’a saldırmasıyla devam etti.
Avrupa’nın önemli basın organları da bu müsabakaya bültenlerinde yer verdi.
The Sun, “İzmir derbisinde Göztepeli taraftar sahaya indi ve korner direğiyle rakip kaleciye saldırdı” başlığını kullandı. BBC ise, “Göztepe ile Altay arasında oynanan derbi maçında bir taraftar rakip kaleciye saldırdı” ifadelerine yer verdi. (İHA)

Altay’ın kalecisi Ozan Evrim Özenç, taburcu edildi
Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasında Göztepe-Altay arasında oynanan İzmir derbisinde sarı-kırmızılı taraftarın yaraladığı Altay’ın kalecisi Ozan Evrim Özenç hastaneden taburcu edildi.
Spor Toto 1. Lig’in 15. hafta mücadelesinde Göztepe ve Altay, İzmir derbisinde karşı karşıya geldi. Karşılaşma golsüz eşitlikle devam ederken, maçın 19. dakikasında Altaylı taraftarların bulunduğu bölümden, Göztepeli seyircilerin olduğu alana işaret fişeği atıldı. İşaret fişeği, sarı-kırmızılı taraftar Mehmet Çakır’ın yüzüne isabet etti. Kanlar içinde kalan yaralı taraftara, hemen sağlık görevlileri müdahale etti. Bu sırada maçın durduğu dakikalarda tribünden sahaya atlayan Göztepeli bir taraftar, korner direğini yerinden sökerek ambulansın önündeki Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e saldırdı. Yerde kalan Altay kalecisi Özenç, ambulansla hastaneye kaldırıldı ve başındaki 4 cm’lik kesiğe müdahale yapıldı. Kontrol amaçlı hastanede tutulan 29 yaşındaki Ozan Evrim Özenç, bugünkü kontrollerin ardından taburcu oldu.