İzmir Bornova Yunus Emre Aile Sağlık Merkezi'nde, hastayı görmeden ilaç yazamayacağını söyleyen Doktor Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu ile yanındaki arkadaşı öğretmen Ali Türk, yaklaşık 10 kişi tarafından darp edildi. Doktor Yoğurtçuoğlu'nun burnu kırılırken, öğretmen Ali Türk'ün de kafa tasında zedelenme meydana geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol, gerçekleşen saldırıyı kınayarak, yaralıların durumu ile ilgili bilgi verdi.

Yaşanan olayla ilgili konuşan Doğruyol, "Aile hekiminin, hasta olmadan ilaç yazamayacağını ifade etmesi akabinde, Hasta Dr. Ersoy Bey'e hakaret ederek, kendisini darp etmiştir.  Çevrede bulunan sağlık personelleri ve esnaf tarafından etkisiz hale getirilen şahıs yakınlarına telefon ederek 11 kişi ile beraber sopalarla tekrar 29 no'lu Yunus Emre ASM'ye gelmişler, Dr. Ersoy Bey'i, Dr. Elif Hanım ve öğretmen eşini, ASM çalışanı hemşire hanımla birlikte onlara yardım eden vatandaşları, çevredeki esnafı, eczane kalfasını darp etmişler ve ASM'de ciddi maddi hasara sebep olmuşlardır. Ege Üniversitesi Acil Servisi'ne sevk edilen sağlık çalışanı arkadaşlarımızdan Dr. Ersoy Bey'in burnunda kırık, Doktor Elif Hanım'ın vücudunda ekimozlar, Dr. Elif Hanım'ın eşinin sağ temporal bölgesinde sopa ile vurulmaya bağlı şişlik ve ekimozlar, diğer darpa uğrayan kişilerde de ekimozlar bulunmaktadır. Demokratik Sağlık Sen yönetim kurulu olarak bu menfur saldırıyı kınıyor yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" dedi. 

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Sağlıkta dönüşüm çerçevesinde yapılan değişiklik ve uygulamalarla sağlık çalışanlarının itibarsızlaştırıldığını, vatandaşın gözünde değersizleştirildiğini savunan Doğruyol,  "Her şekilde arkadaşlarımızın yanındayız. Konunun takipçisi olacağız. Her türlü desteğe hazır olduğumuzu bilmelerini isteriz" ifadelerine yer verdi.