İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 15. kez düzenlediği Resim ve Kompozisyon Yarışması’nda başvurular devam ediyor.

Çocuklara ve gençlere deniz sevgisini ve denizleri koruma bilincini aşılamayı ve denizciliğin ülkemiz için önemini anlatmayı hedefleyen “İMEAK DTO İzmir Şubesi 15. Resim ve Kompozisyon Yarışması’nda İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı tüm resmi/özel tüm ilkokullar ve ortaokullar katılabilecek.

İlkokul öğrencilerine yönelik resim yarışmasının konusu “Denizde Yolculuk”, ortaokul öğrencilerine yönelik kompozisyon yarışmasının konusu ise “Neden daha fazla balık tüketmeliyiz?” olarak belirlendi. Yarışmaya katılacak resimler yarım sayfalık (50x35 cm. boyutunda) resim kâğıdına yapılacak. Resim yapmada kullanılacak resim malzemelerine ve tekniğine ise öğrenci karar verecek. Ortaokul öğrencileri ise kompozisyon yarışmasına; bin kelimeyi geçmeyecek şekilde A4 sayfası boyutundaki sayfanın tek yüzüne bilgisayarda yazarak katılacaklar. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’ne teslim edilecek eserlerin son teslim tarihi ise 5 Nisan 2019 olarak belirlendi.

ÇOCUKLAR YÜZLERİNİ DENİZE DÖNECEK

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, denizci ülke olmanın yolunun çocuklara ve gençlere denizi sevdirmekten geçtiğini belirterek, 15 yıldır düzenledikleri resim ve kompozisyon yarışması ile çocukların yüzünü denize dönmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Öztürk, “Eminim ki bu yıl da çocuklarımız deniz sevgisini birbirinden renkli ve güzel resimlerle ifade edecektir. Sergilenmeye değer görülen resimler Odamız meclis salonunun yanı sıra Behçet Uz Çocuk Hastanesi, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi ve diğer çocuk hastanelerinin duvarlarını süsleyecek. Tüm çocuklarımızı resim ve kompozisyon yarışmamıza katılmaya davet ediyoruz” dedi.