İZMİR Olgunlaşma Enstitüsü'nde, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı çocuk evlerinde kalan 15 kız öğrenciye eğitim verildi. Üç ay süren Bireysel Gelişim ve Kültürel Farkındalık Eğitim Programı'nı başarıyla tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldı.

Bireysel Gelişim ve Kültürel Farkındalık Eğitim Programı sertifika töreni İzmir Olgunlaşma Enstitüsü konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un eşi Rana Selçuk, Bakan Danışmanı İpek Coşkun, İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Dr. Dilek Didem Ayyıldız, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Şule Aydın ve çok sayıda davetli katıldı. Programın açılışında İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nün tanıtım filminin ardından Anadolu Destanı adlı defile sunuldu. 22 Aralık 2018 tarihinde Bireysel Gelişim ve Kültürel Farkındalık Eğitim Programı'na katılan 15 kız öğrenci, kişisel bakım, nezaket ve görgü kuralları, Anadolu halk kültürü, süsleme ve el sanatları, temel dikiş bilgileri, sağlıklı beslenme gibi farklı alanlarda eğitimlerini tamamladı. Türk el sanatlarının çeşitli dallarını deneyimleyen öğrenciler, bu eğitim programının ilk mezunları oldu.

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Şule Aydın, enstitü olarak genellikle orta yaş ve üstü öğrencilere eğitim verdiklerini söyleyerek, kültür ve manevi değerleri gelecek nesillere aktarmanın ancak gençlere bunları anlatmakla mümkun olduğundan yola çıkarak bu eğitim programına başladıklarını ifade etti. Gençlerin yaşadıkları toplumun manevi ve kültürel değerlerini gelecek nesillere aktarabileceğini dile getiren Aydın, "Eğitimlere ilk olarak Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı çocuk evlerindeki yavrularımızla başladık. Projemizin yaygınlaşması için bu eğitimleri kurs programı haline dönüştürdük. Bu eğitimler kapsamında gönüllülük esasıyla görev alan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de akademik başarının tek başına yeterli olmadığına dikkat çekerek "Akademik başarı güzel bir yola çıkartır ama kalbi beslemediğinizde yetiştirdiğimiz öğrenciler istediğimiz olgunlukta olmaz. Öğrencilerimizi hem aklı selim, hem kalbi selim hem de zevki selim yetiştirdiğimizde bu ülkenin önü tamamıyla açılmış olacak. Projeye imza atanlara yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

'TÜM KURUMLARA ÖRNEK OLABİLİR'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un eşi Rana Selçuk da yaptığı konuşmada, okulların insan hayatına anlamlar katmasının önemli olduğunu söyleyerek, "Bu tecrübe sayesinde bir estetiğe sahipsiniz. Sosyal hayatınızda bu tecrübeler önünüzü açacak. Bu çalışma kızlarımızın bireysel yaşamlarına sunduğu katkı kadar paha biçilemez bir toplumsal hizmettir. Bu çalışma tüm kurumlara örnek olabilir. Bizim köklerimizde bu sağduyu var. Geçmişte kız sanayi mekteplerinden çok sayıda müteşebbis kadın çıkmıştır. Aradığımız sağduyu ve ortak akıl bizim genlerimizde var. Bu çalışmanın sayısı artmalı. Genç kızlarımız yarınlarımız sizlere emanet, sizler de bize." dedi.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Dr. Dilek Didem Ayyıldız da projeyi ilk duyduğunda yaşadığı heyecanı anlatarak, enstitü ile gururlandıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından bir müzik dinletisi sunan öğrenciler, protokol üyelerinin elinden sertifikalarını aldı.