Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastalar sanat aktiviteleri ile tedavi ediliyor. İlaç tedavisinin yanında hastalara seramik, ahşap boyama, resim, fotoğraf ve tiyatro dallarında tedaviyi destekleyici bir program uygulanıyor.

Sanatsal aktivitelerle desteklenen tedavi programında hastalar kendi yazdıkları oyunu Mart ayında sahnelemişlerdi. Hastalar bu kez ise doğal yaşam parkı ve İzmir sokaklarında çektikleri fotoğrafları sanatseverlerin beğenisine sundu.

Fotoğraf Atölyesi kapsamında çekilen fotoğraflar, Göztepe Soroptimist Kulübü’nün iş birliğinde “Doğal Yaşam Fotoğrafları” sergisinde bir araya geldi.

EÜ Hastanesi 20 Mayıs Amfisi  Fuaye alanında açılan karma sergide, psikiyatri hastaları tarafından çekilen doğal yaşam fotoğrafları beğeniye sunuldu. Rehabilitasyon ve destekleyici tedavi amacı taşıyan sergi ile psikiyatri hastalarının sosyalleşmesi hedefleniyor. 

Doğandan mimariye, hayvanlardan şehir yaşamına kadar pek çok fotoğrafın yer aldığı sergi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde ziyaretçilerini bekliyor. (Ege Ajans)