Her yıl binlerce kişi saç ekimi yaptırmak için ya da sağlık turizmi amacıyla Türkiye'ye seyahat ederken, uygun saç ekim ücretleri sunan ülkemiz sağlık hizmeti almak isteyen kişiler için büyük bir cazibe merkezi haline gelmiş durumda. Avrupa ve ABD'deki diğer ülkelere kıyasla Türkiye'nin sunduğu rekabetçi saç ekim fiyatları ilenitelikli tıp uzmanları ve gelişmiş sağlık altyapısı en önemli faktörler.

Saç ekimi fiyatları neye göre belirlenir?

Saç ekimi prosedürünedir? Türkiye'de saç ekimi uygulamaları öncesindeprosedürüniçerik ve kapsamını aktarmakta fayda var. Saç ekimi, tamamen veya kısmen saç dökülmesi olan bölgelerdeki saçları geri kazandırmayı sağlayan cerrahi bir işlemdir. Donör alanlar kafa derisinde saç köklerinin, kellikten mustarip bölgelere ekilmek üzere çıkarıldığı alanlardır.Saç ekiminde doğal saç ekimi sonuçları için geliştirilmiş ve farklı saç ekim fiyatları kapsamında sunulan birkaç teknik vardır; en çok kullanılan, güvenilirliği kanıtlanan ve en iyi sonuçları veren bu yöntemler son dönemde fue saç ekimi ve dhi saç ekimi olarak bilinmektedir. Saç ekimi işlemi, saç derisindeki saç bakımından zengin bölgelerden saç köklerinin alınmasını ve saç dökülmesinden mustarip diğer bölgelere ekilmesini kapsar.

Neden saç ekimi?

Saç dökülmesindeki ana sebep, belirli vitamin, vb. bileşenlerin eksikliği, aşırı düşünme ve sürekli şapka takılmasının neden olduğu kan dolaşımı olarak belirtilebilir. Ancak tüm bu teorilerden daha mühim etkisi olan durum elli yaşını aşmış, kellik veya saç dökülmesi yaşamayan bir erkekten de anlaşılacağı üzere hormonlarla ilgilidir. Saç dökülmesi, temel olarak hormonlardaki değişiklikler ve saç köklerinin bu hormonlardan etkilenmeye genetik olarak yatkın olması şeklinde açıklanabilir. Aile bireylerindeki sağlıklı saç veya dökülme durumu bunun ortaya koyar.Genel kural olarak da erken yaşta saç dökülmesi ne kadar çoksa, durumun yaşla birlikte daha da kötüleşme olasılığı da o kadar fazladır.

Türkiye'de saç saç ekim ücretleri uygun mu?

Türkiye'de pek çok kişi genel olarak estetik amaçlı saç ekimine başvurmaktadır. Başarılı saç ekimi prosedürlerive en uygun planlama kapsamında saç ekim ücretleriiçin de bazı kafa bölgelerinin iyi analiz edilmesi önemlidir. Saç rengi, doğası ve ne kadar kıvırcık olduğu, tüm bu faktörler işlemin başarısında, nihai estetik sonuçta ve greft sayısına göre 5.000 TL ile 25.000 TL arasında değişen saç ekim ücretleri üzerinde etklidir.Saç ekimi görünüşünüzü, tarzınızı ve kendinize olan güveninizi geliştirecektir, ancak saç ekimi yaptırmaya karar vermeden önce kararınızı doktorunuzla görüşmelisiniz, çünkü size görünüm ve sonuçlar açısından gerçekçi beklentileri aktaracaktır. Saç ekiminde kişinin kendi saçı kullanıldığından işlemin amacı, ideal estetik sonucu elde etmek için kellikten mustarip alanları kapatmak için mevcut saçlardan en iyi şekilde yararlanmaktır.Ancak bu prosedüründe sınırlama ve kriterleri vardır. Örneğin, arkada ve kafa derisinin yanlarında çok az saçı olan bir kişinin bu işlemi yaptırması önerilmez.

Saç ekimi öncesi neler yapılmalı?

Uzmanınızın saç büyümenizi ve saç dökülmesinin yapısını değerlendirmesi gerekeceğinden, saç ekimi prosedürü kişiden kişiye farklılık gösterir. Saç ekim uzmanı aile bireylerinde saç dökülmesi öyküsü, daha önce benzer bir işlem geçirdiyseniz, yaşam tarzınız ve işlemden beklentileriniz hakkında sorular soracaktır ki saç ekim fiyatları netleşsin.Kontrol edilemeyen hipertansiyon, kan pıhtılaşma bozuklukları ve derinin büyük, belirgin yara izleri gibi bazı sağlık sorunları prosedürü gerçekleştirme kararını olumsuz etkileyebilir.Benzer sorunlarınız varsa yapmanız gerekenler konusunda saç ekim kliniği size rehberlik edecektir.

Saç ekiminin yan etkileri var mı?

Saç ekimi, yeterli deneyime sahip bir cerrah tarafından yapıldığında güvenli bir işlemdir. Herhangi bir tıbbi prosedürde olduğu gibi, pıhtılaşma bozukluklarından mustaripseniz kafa derisi enfeksiyonları veya kanama meydana gelebilir veya cildinizde büyük yara izleri oluşturma eğilimi varsa büyük yara izleri oluşabilir. Bunun dışında saç ekimi işlemlerinin büyük bir çoğunluğu sorunsuz operasyonlar olarak tamamlanır.

Kadınlarda saç ekimi

Kellik veya saç dökülmesi yaşayan kadınlara doktorların sunduğu tedaviler veya prosedürler nelerdir? Uzmanlar, menopoz sonrası hormonal değişiklikler gibi bazı problemlerin yanı sıra yaşlılığa bağlı olarak her beş kadından birinin bir çeşit saç dökülmesi yaşadığını tahmin ediyor. Kadınlarda saç dökülmesi genellikle erkeklerde olduğu gibi tam değil, kısmi bir saç dökülmesidir. Bu sorunu çözmek için bazı kadınlar saç uzatma veya bazı topikal tedaviler kullanmak zorunda kalabilir. Ancak bu tedaviler sadece daha fazla saç dökülmesinin önüne geçer, zaten dökülen saçları geri döndürmez ve tam bir çözüm saç ekimi aracılığıyla sunulabilir.

Adım adım saç ekimiprosedürü

Türkiye'de saç ekimi yaptırmadan önce, saç ekim uzmanıprosedüre nasıl hazırlanacağınız, yeme, içme veya sigara ile ilgili talimatlar ve varsa ilaçları alma konusunda yönlendirmeler aktaracaktır.Bu talimatlara uyulması işlemin başarı oranının artmasına katkıda bulunacaktır ve sigara içiyorsanız ameliyattan en az bir veya iki hafta önce sigarayı bırakmanız gerekecek, sigara dokulara olan kan akışını azaltır ve iyileşme sürecini etkiler. Siz de saç ekim ücretleri ve saç ekim fiyatları aramanızda doğru karara varmak için İstanbul genelindeki saç ekim kuruluşlarını mutlaka kıyaslayın.